≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osumnjičeni za masakr u Mladenovcu prekopirao Perenčevićevog ubicu: Godinu dana od ubistva na Banjici

Vreme čitanja: oko 2 min.

Luka Perenčević (28) ubijen je 9. maja prošle godine u bokserskom klubu. Misteriozni ubica je ispalio šest hitaca iz pištolja, a svemu su svedočila tri Perenčevićeva druga

  • 0
Uroš Blažića, Luka Perenčević Foto-kolaž: Shutterstock, Instagram

Uroš B. (21) koji je počinio masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona u "mercedesu" koji je vozio nosio je ranac za dostavu hrane. Kako se sumnja, plan je bio da, ukoliko ga policija zaustavi tokom bekstva, kaže da je na radnom mestu. Taj detalj podsetio je na ubistvo navijača "Rada" Luke Perenčevića na Banjici, kog je ubio misteriozni dostavljač hrane.

Luka Perenčević (28) ubijen je 9. maja prošle godine u bokserskom klubu. Misteriozni ubica je ispalio šest hitaca iz pištolja, a svemu su svedočila tri Perenčevićeva druga. Napadač je oružje izvadio iz žute torbe za dostavu hrane.

- Bili smo sa Lukom kada je ušao muškarac sa kacigom na glavi. U ruci je imao torbu za dostavu hrane. Sve nas je pogledao, prišao Perenčeviću i pucao u njega. Nismo povređeni. Ne znamo motiv, niti znamo da je Luka bio u sukobu sa nekim - rekao je tada naš sagovornik.

Perenčević je preminuo pre dolaska Hitne pomoći.

Policija sumnja da je Luka Perenčević pre ubistva praćen i da je ubica tačno znao njegove navike.

Beogradska policija tada je raspisala je potragu za mlađim mršavim muškarcem, visokim oko 185 centimetara koji je na sebi imao crnu jaknu i teget farmerke.

Dovođen u vezu sa ubistvom na Banjici

Inače, Luka Perenčević je u septembru 2020. dovođen u vezu sa teškim ubistvom na Banjici, kada je likvidiran Filip Lepojević koji je imao samo 18 godina, a njegov 21-godišnji drug A. Đ. je ranjen.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavljalo se da je ubistvo Luke Perenčevića osveta za to ubistvo od pre tri godine.

Policija je tada, zbog ubistva Lepojevića uhapsila tri brata Rakočević - Petra (36), Uroša (26) i Radovana (39). Otac braće Rakočević je za medije tvrdio da ih je Luka Perenčević, inače navijač FK "Rad", maltrerirao i da je "strah i trepet na Banjici".

Spominjao ga Belivuk

Luku Perenčevića i okolnosti njegove smrti spominjao je i Veljko Belivuk na suđenju njegovom klanu u Specijalnom sudu.

- Desi se ubistvo Luke Žižića i odmah nađu ubicu. Kad na Banjici ubiju Luku Perenčevića, priča se da je meni blizak, niko nije uhapšen - rekao je Belivuk, a njegova izjava je još tada otvorila temu, odnosno, postavila pitanje da li će Belivuk reći nešto o toj likvidaciji koja je i dalje misterija.

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija kretanja masovnog ubice Uroša B.: U 2 sela ubio 8 osoba i još

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA