≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Tog dana se samo smeškao": Građani se opraštaju od Novosađanke koju je dečko svirepo ubio

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tragičan događaj kada je juče oko 17 sati V. R. (34) ubio svoju bivšu devojku I. R. (27), a potom izvršio samoubistvo, i dalje potresa Novi Sad

  • 1
Novi Sad pucnjava Foto: Instagram

Na društvenim mrežama pojavljuju se snimci intervencije policije po prijavi pucnjave, ali i oproštaji od stradale Novosađanke. I. R bila je vlasnica kozmetičkog salona koji je i nosio njene inicijale u nazivu, a danas se na licu mesta može videti srča staklenih vrata u koje je njen bivši emotivni partner V. R. prvo pucao. Upravo ti hici bili su povod za poziv u pomoć policije, koja se vrlo brzo našla na licu mesta.

Ipak, za nameru koju je imao 34-godišnji V. R. nije trebalo mnogo vremena i on je usmrtio svoju bivšu devojku, a zatim i oduzeo sebi život. Od stradale devojke opraštaju se na društvenim mrežama, piše Blic.

"Počivaj u miru anđele.. Sad si na boljem mestu... Nek ti je večna slava!", glasi jedan komentar na Instagram fotografiju koju je I. R. objavila. "Divna devojka... neka te Anđeli čuvaju... još uvek ne mogu da verujem, kao da sam juče bila u salonu i upoznala te", nadovezuje se još jedna prijateljica.

Nije imala slike ubice na svom profilu

Prema slikama koje se mogu videti na društvenim mrežama, tragično stradala Novosađanka je bila veliki ljubitelj pasa, pa je objavljivala fotografije na kojima se nalazi upravo sa svoja dva psa. Za razliku od V. R. na čijim profilima se mogu naći fotografije sa bivšom devojkom kojoj je oduzeo život, na njenim društvenim mrežama njega nema.

Ipak, kao svedočanstvo o njihovoj nekadašnjoj vezi stoji profil na Fejsbuku sa njenim imenom i prezimenom 34-godišnjaka koji joj je oduzeo život, napravljen krajem marta ove godine. Takođe, na mrežama V. R. mogu se videti komentari puni pogrdnih naziva i besa. u kojima proklinju ubicu.

Nasuprot njima, jedan komentator je kratko napisao: "Ako iole poštujete sebe ne ostavljajte nakaradne komentare. On ih ne može pročitati. A Bog neka odluči dalje njegovo putovanje. Ja ću se pomoliti za oprost".

Kako su ispričali poznanici Novosađanina, on je bio vedar i nasmejan mladić za koga nisu čuli loše reči u okruženju gde je radio. Ipak, dan nakon njegovog krvavog pira katanac stoji na prodavnici oružja u kojoj je do juče bio zaposlen, a neverica vlada u obližnjim lokalima.


- Radio je prvu smenu baš juče, oko dva sata popodne je došao i nešto da kupi. Verujte mi, ne sećam se ni šta. Nismo primetili nikakvu promenu kod njega, osim toga što nije bio nasmejan kao obično - kaže jedna radnica.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Nešto više od dva sata nakon toga, V. R. se uputio svojim automobilom do salona lepote koji se nalazi nedaleko odatle, u susednoj Ulici Jovana Subotića. Kako samo mesto zločina govori za sebe, prvo je pucao u staklena vrata, a zatim ušao unutra i ispunio svoju nameru.

Zabranu prilaska dobio 25. aprila

Samo mesec dana nakon što su napravili, kako se čini zajednički profil na društvenim mrežama, V. R. je dobio zabranu prilaska I. R. jer ga je prijavila za nasilje, a prema nezvaničnim informacijama, poslednji put joj je i pretio smrću.

Tada mu je oduzeto oružje koje je imao u legalnom posedu, dok je ubistvo i samoubistvo juče počinio nelegalnim oružjem za koje još uvek nije poznato kako je nabavio.

Kako smo već pisali, sanitet Hitne pomoći, koji inače prevozi pacijente, slučajno je prolazio tuda, i kada su videli da se nešto dešava pozvali su u pomoć još dve ekipe, koje su bile na licu mesta za dva minuta. Ipak, nakon pokušane reanimacije, lekari su mogli samo da konstatuju smrt nesrećne devojke, a ubrzo potom i muškarca.

Uviđaj je trajao do kasnih večernjih sati, a policija je za saobraćaj potpuno zatvorila Ulicu Jovana Subotića u kojoj se sve odigralo. Nisu propuštani ni pešaci, a komšije iz zgrada kod salona lepote prolazili su do svojih ulaza uz pratnju policijskih službenika.

Jutros je takođe bila prisutna jedna policijska patrola na licu mesta, a kako smo već pisali, bile su tu i dve uplakane devojke, za koje se pretpostavlja da su radnice salona.

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija kretanja masovnog ubice Uroša B.: U 2 sela ubio 8 osoba i još

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Reakcija

    12. maj 2023 | 00:31

    Oduzeto mu oružje u legalnom posedu. A to što je radio u prodavnici oružja i imao ga na izvolte, nikom ništa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA