≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrivamo kako se u Okružnom zatvoru ponaša otac dečaka koji je izvršio masakr u školi na Vračaru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pritvorenik V. K. nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica

  • 13
Hapšenje oca, pucnjava škola, Vračar Printskrin: Telegraf

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija najoštrije demantuje navode medija da je pritvoreno lice V. K. (48) iz Beograda pokušalo juče suicid u Okružnom zatvoru u Beogradu gde se od 5. maja 2023. godine nalazi u pritvoru po rešenju Višeg suda zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte sigurnosti.

Pritvorenik V. K. nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.

S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Izmišljanjem događaja koji se nije desio dodatno se uznemirava i obmanjuje javnost koja je već potresena mnogim dezinformacijama koje su, na žalost, našle svoje mesto u medijskom prostoru posle tragičnog događaja koji se desio 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Autor vesti o izmišljenom pokušaju suicida, kao i mediji koji su je preneli bez prethodne provere istinitosti iznetih navoda, prekršio je etičke principe profesije jer je odstupio od osnovnog novinarskog pravila da istinito izveštava.

Pozivamo sredstva javnog informisanja da se uzdrže od objavljivanja neistinitih i neproverenih informacija i da umesto senzacionalizma na prvo mesto stave „dužnu novinarsku pažnju“ na šta ih obavezuju Kodeks novinara i Zakon o javnom informisanju i medijima.

Inače, reč je o V. K. (47), ocu dečaka koji je počinio masakr u školi na Vračaru. Otac je uhapšen odmah i određen mu je pritvor 30 dana. Saslušan je u Višem javnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Sumnja se da je V. K. u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišenjeg sina K.K. da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.


Takođe, V. K. je, kako se sumnja, postupio suprotno odredbi Zakona o oružnju i municiji i suprotno članu Pravilnika o prostorno tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Preminula je devojčica koja se 12 dana od masakra borila za život. Ona je 10. žrtva dečaka K.K., koji je tog kobnog dana pucao u drugare iz škole i radnika obezbeđenja.

(Telegraf.rs)

Video: Učenik 7. razreda pucao u školi na Vračaru: Prvi snimci sa lica mesta, u toku evakuacija škole

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    15. maj 2023 | 17:23

    A jel ste rekli tom monstrumu da mu je sin prvenac monstrum "uspeo" da ubije i desetu zrtvu? Ubio je pravu buducnost ove zemlje. Jos ga pravdate da je primeran,sram vas bilo!

  • Mama i baka

    15. maj 2023 | 16:12

    Ukoliko bude pravde, otac maloletnog ubice, kao najodgovorniji u tragediji, će biti zatvoru poduže. Da li smo svesni da je danas premalo još jedno dete, deseta žrtva nezapamćenog zločina u svetu. Nigde, nikada ubica nije ubio desetoro, a da nije napunio 14 godina. Svako treba, da se stavi u kožu, nesretnih porodica…

  • Vesna

    15. maj 2023 | 18:43

    Duša me boli kad ovo čitam. Ne osecam se dobro, i sama sam roditelj dva tinejdžera i ne mogu da zamislim tu bol koju osećaju roditelji. Ovo niko ne treba da doživi. Tuga i bol neizmerni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA