Vreme čitanja: oko 3 min.

Spasojević tvrdi da su mu nudili da živi u Ritopeku: "Kad im zatreba kuća poslali bi moju majku u banju"

Vreme čitanja: oko 3 min.

On je rekao da "nije bio prisutan kada se trgovalo oko kuće", da ne zna da li je Draganić prodao kuću Belivuku i Miljkoviću, ali da zna da ju je stavio na raspolaganje klana

  • 0
Ritopek kuća, Belivuk, Miljković i NikolaSpasojević Foto: ATA Images/M.M., Pink, Facebook

Suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka obustavljeno je juče jer su optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković, kao i branioci tražili izuzeće tužilaca i sudskog veća, ali je okrivljeni saradnik Nikola Spasojević pre toga završio svoje izlaganje u okviru kog je izneo nove detalje. On je, između ostalog, rekao da su mu Belivuk i Miljković nudili da živi u kući strave u Ritopeku.

Spasojevića je o kući ispitivao Vlade Draganić, koji je Belivuku i Miljkoviću kuću u Ritopeku stavio na raspolaganje. On je pitao da li Spasojević ima saznanja u vezi sa samom kućom, u smislu da li ju je prodao ili iznajmio. Spasojević i okrivljeni saradnici su i ranije isticali da je Draganić za kuću dobio novac, ali da je ona ostala upisana na njegovo ime.

- Meni su Veljko i Marko posle ubistva Gorana Mihajlovića nudili da živim u kući u Ritopeku sa majkom, kako ne bih plaćao kiriju, jer sam podstanar. Rekli su da će, po potrebi, kada im zatreba kuća, da plate odmor dva-tri dana u banji mojoj majci dok koriste kuću za svoje potrebe - rekao je Spasojević.

On je rekao da "nije bio prisutan kada se trgovalo oko kuće", da ne zna da li je Draganić prodao kuću Belivuku i Miljkoviću, ali da zna da ju je stavio na raspolaganje klana.

- Znam da si se ti i dalje vodio kao vlasnik zbog komšija, ali ne znam da li ste papirološki sredili - dodao je.

Nije poznato kada će biti nastavljeno suđenje Belivukovoj i Miljkovićevoj organizovanoj kriminalnoj grupi s obzirom na to da je advokat Stefan Jokić zatražio izuzeće sudskog veća Specijalnog suda, tužilaca za organizovani kriminal, kao i predsednika Višeg suda u Beogradu.

Njegovom zahtevu pridružili su se Veljko Belivuk, Marko Miljković, kao i advokati Nikola Jerković, Dragan Malović, Jasmin Duštinac, Gordana Božilović Petrović i Sanja Ćeriman.

Sudsko veće zbog toga je otkazalo ročišta zakazana za 16, 18. i 19. maj. A suđenje će najverovatnije da bude nastavljeno kada bude doneta odluka o zahtevima za izuzeće.

Branilac Marka Miljkovića Vladimir Petrović dva puta je do sada tražio izuzeće sudije, ali mu je Miljković rekao da povuče svoj zahtev.

- Ja sam u toku pretresa u dva navrata advokatu Petroviću rekao da povuče zahtev za izuzeće i to kada ste svim snagama pomagali okrivljenim saradnicima. To sam radio kako bi se i nadalje videlo kako im pomažete, sa ciljem da ispunite zahtev koji Vam je dat. Mislim da sami treba da izađete iz predmeta jer nemate ni trunku objektivnosti. Tužilac Saša Ivanić je dostavio televizijama fotošopirane slike, dao ih je da se javno prikazuju i znaju da je to zabranjeno, pa vidite šta se desilo na Vračaru. Neka zadrži orden koji je dobio - rekao je Miljković.

Veljko Belivuk je rekao da neće da pristane na nastavak postupka dok se ne reše zahtevi o izuzeću, ali i status okrivljenih saradnika.

- Ako se preskoče ovi zahtevi, nemojte ovo da shvatite kao pretnju, ja ću od svih okrivljenih da tražim da otkažu punomoćje svojimbraniocima, pa da sud sudi sebi, tužiocima ili praznoj sudnici - rekao je Belivuk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA