Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je spisak prijava protiv masovnog ubice iz Mladenovca: Motorom udario policajca, komšiju zgazio traktorom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Protiv Uroša Blažića podneta i prekršajna prijava zbog izazivanje tuče, posedovanje noža, ali je postupak obustavljen zbog apsolutne zastarelosti

  • 8
Mladenovac, pucnjava, policija ubistvo osumnjičeni U.B. Foto-kolaž: MUP, Nikola Tomić, Nikola Anđić

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da je protiv Uroša Blažića (21), koji je u Mladenovcu ubio osam, a ranio 14 osoba, pre tri godine podneta krivična prijava zbog napada na službeno lice. Gašić je u Skupštini naveo da je protiv Blažića 31. maja 2020. godine podneta krivična prijava Višem tužilaštvu za maloletnike zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

- Blažić je vozio motocikl, nije se zaustavio na znak policijskog službenika i istog udario motorom. Policijski službenik je zadobio povrede ramena i kuka. Prošao je dve patrole i treća ga je zaustavila. Doveden je u policijsku stanicu Mladenovac, gde je utvrđeno da se radi o maloletniku. U prisustvu oca, Radiše Blažića, urućen je poziv da se javi 1.6. 2020. licenciranom policijskom službeniku za maloletnike u Mladenovcu. Tada mu je uručena i potvrda o privremeno oduzetom motociklu - naveo je Gašić.

Vlada Srbije vanredna konferencija za novinare, pucnjava OŠ Vladislav Ribnikar Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Kako je dodao, po konsultaciji sa zamenikom tužioca Višeg javnog tužilaštva, protiv Uroša Blažića je podneta krivična prijava za krivično delo napada na službeno lice u redovnom postupku. Dana 1.6. 2020. u prisustvu oca i advokata sačinjen je zapisnik o saslušanju osumnjičenog i zajedno sa krivičnom prijavom prosleđeno Višem javnom tužilaštvu.

Dan kasnije dostavljen je izveštaj Centru za socijalni rad na Zvezdari, jer je tamo Blažić prijavljen, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti. Gašić kaže da nemaju izveštaj šta je Centar preduzeo. Ministar unutrašnjih poslova kaže da je protiv Blažića podneta prekršajna prijava 28. 7 2019. godine za drsko i bezobrazno ponašanje.

- Motornom testerom posekao je rampu kojom je Živorad Petković iz Dubone branio ulaz u svoje imanje. Prednjim točkom traktora kojim je maloletnik upravljao, naneo je Petkoviću lakše telesne povrede - rekao je Gašić.

Dodao je i da je protiv Uroša Blažića podneta i prekršajna prijava zbog izazivanje tuče, posedovanje noža, ali je postupak obustavljen zbog apsolutne zastarelosti.


(Telegraf.rs/Euronews.rs)

Video: Rekonstrukcija kretanja masovnog ubice Uroša B.: U 2 sela ubio 8 osoba i još

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lozana

    20. maj 2023 | 16:42

    Koliko je ovakvih ? u svakom mestu bar po tri al se prijave sklanjaju pod astal....

  • Qqqq

    20. maj 2023 | 16:38

    Hahah banana drzava,prvi put problem u rudnik i zdravo,pa da vidimo tu silu posle,i danas u svakom mestu ima siledzija koji nose nozeve prebijaju i glume silu ,ali nazalost to drzava vrlo dobro zna a ne preduzima nista,(a vi prijavite ako smete,i ako prijavite od toga nema nista).

  • Mrmot

    20. maj 2023 | 16:28

    Jel vidite sta se desava kada ne kaznjavate? Ko ce da odgovara? Da je bio u zatvoru ne bi nikog ubio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA