Vreme čitanja: oko 1 min.

Tragedija koju Beograd ne zaboravlja: Na današnji dan telo nastradalog Mateja ispraćeno za Split

Vreme čitanja: oko 1 min.

Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine kod Beton hale u Beogradu, a 18. maja je pronađeno njegovo telo i izvučeno iz Dunava kod Ade Huje

  • 4
Matej Periš Foto-kolaž: Telegraf.rs, Antonio Ahel/ATA Images, MUP RH, Nikola Tomić

Tragična sudbina mladića Mateja Periša ostaće dugo u sećanjima svih ljudi koji su čuli za nestanak mladog hrvatskog državljanina u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine, kada je sa prijateljima došao u Beograd na doček Nove godine.

Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine kod Beton hale u Beogradu, a 18. maja je pronađeno njegovo telo i izvučeno iz Dunava kod Ade Huje.

Njegov nestanak je digao celu Srbiju na noge. Uprkos svim nadama, potraga za mladićem se završila kobno - njegovo telo je pronađeno nakon pet meseci potrage, pre godinu dana, u Dunavu kod Ade Huje, kilometrima daleko od mesta gde ga je nadzorna kamera poslednji put snimila.

Matej Periš je tog 30. decembra izašao sa prijateljima u klub "Gotik". U toku noći, iz kluba je izašao sam - bez jakne. Snimci njegovog kretanja nakon izlaska iz "Gotika" i dalje nisu u potpunosti razjašnjeni. Nelogično kretanje i trčanje mladića, zaustavljanje taksija, pa ulazak u vodu kod kafića "Savanova", kao i signal mobilnog telefona, samo su neki od detalja zbog kojih je njegov nestanak i odluka da izađe sam iz kluba prava misterija.

Telo pokojnog Mateja Periša je ispraćeno 20. maja 2022. godie iz crkve Sv. Ante u Beogradu za Split, gde je sahranjen.

Ova tužna priča o Mateju je ostavila tužno sećanje na doček te 2022. godine koju je želeo da dočeka u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da

    20. maj 2023 | 22:12

    Tužno svi smo se nadali verovali da su najlepše plave oči negde oko nas da će njegov tata divni čovek otići doma sa živim sinom 😢💔.

  • Tina

    20. maj 2023 | 22:23

    Ta prica me je mnogo rastuzila.

  • Draganadj965

    20. maj 2023 | 22:26

    Neka mu je vecna slava 🙏🙏🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA