≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saslušana majka dečaka zbog masakra u "Ribnikaru": Ovo je 10 pitanja na koja je odgovarala, jedno je ključno

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je saslušana kako bi se utvrdilo da li je bilo zapuštanja ili zlostavljanja dečaka

  • 3
Kosta Kecmanović pucnjava škola Vračar Vladislav Ribnikar Foto-montaža: Nikola Tomić, Telegraf.rs

M. K. (46) majka dečaka K. K. (13) koji je osumnjičen da je ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", kako saznaje Telegraf, saslušana je juče u Policijskoj upravi Beograd.

Ona je saslušana kako bi se utvrdilo da li je bilo zapuštanja ili zlostavljanja dečaka, ukoliko se to dokaže, ona će biti "predata" Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Ovo je spisak pitanja na koja je majka dečaka odgovarala, a ključno je - "Šta je poslednje što joj je rekao pre nego što je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar?"

  1. Koliko često je viđala sina, odnosno - kod koga je više boravio, kod nje ili kod oca V.K.?
  2. Da li je znala da je išao u streljanu?
  3.  Ako jeste, kakav je stav imala o tome?
  4.  Da li se ponašao čudno?
  5. Da li je dečak bio zlostavljan i zanemarivan, odnoso, da li mu je nešto uskraćivano, da li se žalio na nešto...?
  6. Šta je poslednje što joj je poslednje rekao pre nego što je, kako se sumnja, počinio masakr?
  7.  Da li je imao neko traumatično iskustvo?
  8.  Kakav odnos je imao sa njom, ocem, familijom, prijateljima?
  9. Koliko je bila upućena u njegova intresovanja i kakva su ona bila?
  10.  U kakvim je odnosima bila sa ocem V.K.?

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu utvrđuje da li je M. K., majka dečaka koji je izvršio masovnu pucnjavu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd u ponedeljak uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K., kao i da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog K. K. i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama.


Inače, ukoliko se dokaže da ima elemenata gore navedena dva dela, majka će odgovarati pred tužiocem pomenutog tužilaštva.

Otac V. K. u pritvoru od 5. maja

Vladimir i Kosta K Foto-kolaž: Telegraf, Facebook, hapšenje oca V. K.

On je u pritvoru Okružnog zatvora od 5. maja 2023. godine nalazi po rešenju Višeg suda zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte sigurnosti. On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu i negirao je delo.

Pritvorenik V. K. nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.

S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Podsetimo, na veštačenju je 7 dokaza, a šta je nađeno u telefonu dečaka pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: "Bežite, deco"! Kako je maloletni K. K. u samo nekoliko minuta zavio Srbiju u crno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA