Vreme čitanja: oko 2 min.

SAZNAJEMO Uroš koji je osumnjičen za masakr kod Mladenovca sejao smrt iz automatske puške i pištolja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uroš je na veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, njegov otac R.B. u pritvoru kao i ujak

  • 0
Mladenovac, pucnjava, policija ubistvo osumnjičeni U.B. Foto-kolaž: MUP, Nikola Tomić, Nikola Anđić

Osumnjičeni za masakr kod Mladenovca Uroš B. u selima Malo Orašje i Dubona je, kako je pokazala dosadašnja istraga, sejao je smrt iz automatske puške i pištolja, saznaje Telegraf.rs.

On je ubio 8, a ranio 14 osoba.

Uroš je na veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, negov otac R. B. u pritvoru.

Pred Višim javnim tužilaštvom u Smederevu odbranu je izneo i njegov ujak G. G. kod kog se osumnjičeni krio nakon zločina. Njemu je određen pritvor do 30 dana.

Mladenovac, pucnjava, policija ubistvo osumnjičeni U.B. Foto: MUP

- Imajući u vidu da je istraga u toku, te da se činjenice utvrđuju, za sada postoji osnovana sumnja da je okrivljeni pucao iz automatske puške i pištolja. U istrazi koja je u toku počelo je ispitivanje svedoka. Prema planu istrage, okvirno je određen broj svedoka koji će biti ispitan, radi se o značajnom broju svedoka, ali u ovom momentu ne možemo da vam damo informaciju o tačnom broju, s obzirom da je istraga u toku, te da će od utvrđivanja činjeničnog stanja tokom istrage zavisiti i konačan broj svedoka koji će biti ispitan - kažu iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu za Telegaraf.rs.

Inače, Više javno tužilaštvo u Smederevu izdalo je naredbe za DNK veštačenja, balistička veštačenja, fizičko-hemijska veštačenja, psihijhatrijsko veštačenje okrivljenog, ali će tokom istrage biti obavljena i druga veštačenja u cilju utvrđivanja kompletnog činjeničnog stanja.

Istraga

On se sumnjiči da je 4.maja u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i osam ranio.

Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila.

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mestu Ševšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka i 25 komada karabinske municije.

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

U ovoj opsežnoj akciji učestvovalo je više od 600 policajaca, pripadnika Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Policijske brigade, Jedinice za obezbeđenje, saobraćajne policije, Službe za specijalne istražne metode, Interventne jedinice 92, Helikopterske jedinice, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, kao i područnih policijskih uprava u Beogradu, Smederevu i Kragujevcu.

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija kretanja masovnog ubice Uroša B.: U 2 sela ubio 8 osoba i još

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA