≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Majka dečaka K.K. otkrila kako se ponašao na dan masakra, ali i šta je radio u danima pre toga

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ne brini, mama, nastavnica ume da zakasni

  • 7
Učenik KK, OŠ Vladislav Ribnikar, pucnjava Foto-kolaž: Telegraf.rs, Tanjug/STR

Dečakova majka saslušana je nakon što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu po službenoj dužnosti dalo nalog da se ona ispita kako bi se utvrdilo da li je zapustila ili zlostavljala sina pre nego što je počinio masakr u školi.

Kako "Blic" piše, dečakova majka je kroz suze opisala kao bolešljivog i pametnog, te istakla da joj ništa nije ukazivalo na to da bi mogao da postane masovni ubica. Sada je na tužilaštvu da u nastavku istrage otkrije koliko ima istine u njenim rečima.

Dani uoči zločina

Izvor  kaže da je majka dečaka ubice ispričala kako je njen sin pet dana pre zločina bio sa drugom i njegovom mamom van grada. Tamo su proveli zajedno 1. maj, posle čega su se vratili za Beograd.

- Majka je ispričala da se dečak vratio sa drugarom i njegovom majkom za Beograd, dok su ona, suprug i ćerka bili u drugom vozilu. Dečak je, kako je rekla, došao kući sat vremena pre njih kući i da se tuširao u trenutku kad je stigao ostatak porodice. Tvrdi da nije primetila promene u njegovom ponašanju - kaže sagovornik "Blica".

Dan kasnije, 2. maja, dečak i njegova sestra nisu išli u školu i otišli su kod babe i dede, a uveče su se vratili i zajedno gledali film.

- Majka se seća da je dečak u jednom trenutku otišao do prodavnice da kupi namirnice, ali da ni tog dana nije videla ništa čudno u njegovom ponašanju. Navodno je pričao sa roditeljima o filmu koji su gledali i drugim temama koje ga zanimaju - kaže izvor "Blica".

Na dan masovnog ubistva: "Bio je usporen"

Majka je ispričala da je kobnog 3. maja ustala prva kako bi napravila doručak za dečaka i njegovu sestru. Njen muž je otišao na posao, posle čega je probudila decu. Tvrdi da čak ni tada nije primetila nešto čudno u ponašanju sina, osim što je tokom doručka i spremanja bio usporen.

- Dečak je majci navodno rekao da ne brine, jer nastavnica ume da zakasni. Majka tvrdi da je zatim otišla da odveze ćerku u školu, a dečak je ostao kod kuće i sam se spremao - kaže izvor  upoznat sa slučajem.


Sat vremena kasnije majka je čula za pucnjavu u školi. Policajcima je ispričala da je mislila da joj je sin ranjen u pucnjavi, te je odmah otišla do škole, gde je saznala istinu.

- Majka kaže da je bila izbezumljena, da joj je i dalje teško da poveruje da je njen sin to uradio i uporno tvrdi da ništa nije ukazivalo da je ovako nešto moglo da se dogodi. Istakla je da i sama vapi za objašnjenjem i odgovorima - kaže izvor "Blica".

Odrastanje dečaka ubice

Majka dečaka ubice opisala svog sina kao dečaka sa širokim interesovanjima, koji nije impulsivan, ali ni energičan, koji je radoznao i koji je kroz zagrljaj znao da pokaže emocije prema njoj i babi.

Majka kaže da svoje nezadovoljstvo poslednjih godina nije pokazivao kroz plač, ali da je ranije, kada je bio mlađi, znao da se rasplače kada mu nešto nije po volji.

- Tvrdi da je dečak bio bliži s njom, nego sa ocem, a da je o dečaku i njegovoj sestri od rođenja brinula i dadilja koja joj se nikada nije požalila na njega - kaže izvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    27. maj 2023 | 11:46

    Eee,majko. Dete u drugim kolima,neće sa vama,dadilja ih čuva,sa ocem nije baš nešto razgovarao,ali išao je u streljanu sa njim. Izvini,koliko doručaka si ti spremila i koliko ste ih pojeli zajedno. Ni tog jutra niste,a već koliko se čini nije na vreme ni krenuo u školu. Ne želi niko da vam dodatno staje na muku,ali isto tako, nije tu bilo baš sve sjajno

  • Olivera Miskovic

    28. maj 2023 | 01:27

    Zasto su ocu lekaru porebna dva pistolja i kako ih je dobio. Zasto je dete obucavao rukovanjem oruzjem. Ispitati ocev psiholoski profil.

  • Olivera Miskovic

    28. maj 2023 | 01:15

    Majka iznosi nelogicnost. 3.5.na dan masakra vozi cerku u skolu V. Ribnikar. Zar nije logicno da poveze i sina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA