≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Promenio se u pubertetu": Majka opisala kako je kažnjavala sina K.K. koji je počinio masakr u školi

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ona je otkrila šta je radio na svom telefonu

  • 23
Pucnjava u školi u Beogradu

Foto: Nikola Tomić, Shutterstock, Facebook

Majka dečaka K.K. koji je 3. maja pucao u drugare u školi na Vračaru, kada je ubio 9 učenika i čuvara, primetila je kod dečaka određene promene u pubertetu, ali ih nije opisala kao dramatične događaje.

Majka je ispričala u policiji da je dečak početkom ove školske godine počeo da se osamljuje u sobi, da nije zaključavao vrata, ali da je tražio da njegova mlađa sestra, s kojom je delio sobu, izađe. Počeo je i da se zaključava u kupatilu, a dvaput nedeljno je, prema majčinim rečima, znao da se brecne na nju i posvađa se kad bi ga po dolasku s posla zatekla da nije završio školske obaveze i da mu je soba u neredu, a on gleda film ili je na telefonu.

- Majka je ispričala da je dečaka kažnjavala tako što mu je zabranjivala telefon i kompjuter. Ukazala je i da dečaka nije tukla, osim, možda, nekada kad je bio manji. Istakla je da dečak već duže vreme nije uključivao računar koji je tokom korone koristio za igranje igrica sa drugarima. Pritom se majci jednom prilikom požalio da je zbog svađe izbačen iz vršnjačke grupe u kojoj su igrali zajedno. Majka je dodala da je dečak na mobilnom telefonu koristio Instagram, Snepčet, Jutjub i Tik-tok, i da mu je ranije proveravala telefon - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Majka je tokom drugog polugodišta primetila da je dečak dobijao po neku slabiju ocenu u školi i da je manje zainteresovan nego ranije, na šta joj je on rekao da je "sve pod kontrolom".

- Majka je u policiji naglasila da joj niko iz škole, od nastavnog osoblja, roditelja ili dece iz dečakovog razreda nije skretao pažnju da se on ponaša neobično, osim da je imao specifična interesovanja u odnosu na drugu decu. Dodala je i da njena mlađa ćerka nije primetila ništa čudno u njegovom ponašanju, iako su delili sobu - kaže sagovornik.

Majka ispričala zašto je otac odveo dečaka da puca u streljani

Majka dečaka tvrdi da je njen suprug smatrao da treba da sina upozna sa opasnostima koje nosi oružje

Majka je u iskazu ispričala i kako je njen suprug, dečakov otac, smatrao da treba da upozna sina sa opasnostima koje nosi oružje, jer je u mladosti imao negativno iskustvo.

- Majka tvrdi da nije bila saglasna da dečak ide u streljanu, ali da nije sumnjala u razmišljanje svog supruga, kao oca, i njegovu dobru nameru. Dodala je da je njen suprug hteo sinu da ukaže na opasnost od oružja, a istovremeno da mu pokaže kako ono funkcioniše i to iz razloga kako dečaku oružje "ne bi bilo egzotično i izazovno". Ona je ispričala da je dečak dvaput išao sa ocem u streljanu i pucao, kao i da je čula da su u streljani bila i druga deca - kaže sagovornik.

Izjavila saučešće porodicama

Majka dečaka je i na početku i na kraju iskaza policiji rekla da je skrhana bolom zbog sve stradale dece i čuvara škole - za koga je čak rekla da mu je dečak poklonio sličice koje je skupljao - te da veruje da se i njen suprug isto oseća.

- Ona je izjavila saučešće porodicama i ustvrdila da dosad nije imala prilike i da ne zna ni način kako to da učini - kaže izvor "Blica".

(Telegraf.rs)

Video: Prvi put nakon tragedije: Nastavlja se nastava u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin

    27. maj 2023 | 11:37

    Zato se i zove pubertet, deca se menjaju ne samo fizicki vec i psihicki, prolaze kroz niz faza sazrevanja i svaka promena ne vodi kod psihijatra a ovaj decak nije nista pokazivao da bi isao kod psihijatra a pri tom poridica nije dobijala nikakve signale upozorenja ni iz skole, drugova, drugih roditelja. Strasna je cena ovog zlocina, izgubljene dece, njihovih roditelja ali i porodice Koste koja je razorena i koja ce dozivotno nositi breme zlocina i nikada se nece oporaviti. Naravno da je veca empatija kod mene na strani porodica zrtava i ranjenih ali postoji i velika empatija prema njegovoj mladjoj sestri, porodici za koju takodje mislim i ne sumnjam da su u vaspitanju ucinili sve da izraste u kvalitetannog coveka. Zbunjen sam i oprecna su mi razmisljanja jer verujem da nema rodirelja koji svom detetu zeli nesto lose i da radi protiv njega. Ovo je porodica intelektualaca koja je imala mogucnosti da mu omoguci pravo vaspitanje i odrastanje i ispuni zelje za njegovim dodatnim aktivnostima i interesovanjima.

  • Batke

    27. maj 2023 | 13:17

    Mnogo se ovde ide iz krajnosti u krajnost,mnogo suludih lupetanja....Niko nije mogao da pretpostavi da dete tog uzrasta može to uradi. Čitamo koje kakva lupetanja tobože psihologa koji ni svoju decu ne znaju da vaspitaju a daju savete kako treba da vaspitavamo našu.

  • Bg

    27. maj 2023 | 11:08

    Onu streljanu pod hitno trajno zatvoriti kao opomenu drugima da deca odnosno maloletna lica ispod 18 godina nemaju sta da traze tamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA