≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održan treći sastanak sa Timom za uvođenje Amber alerta, nova tačka razmatrana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razmotreni su kriterijumi za pokretanje sistema hitnog obaveštavanja javnosti o nestanku maloletnog lica kada je nestanak povezan sa izvršenjem krivičnog dela i u slučaju kada nestanak deteta nije povezan sa krivičnim delom

  • 0
Gašić Foto: MUP

Na trećem sastanku Tima za uvođenje Amber alert sistema razmatrane su aktivnosti za efikasno uspostavljanje sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih lica u Srbiji.

Razmotreni su kriterijumi za pokretanje sistema hitnog obaveštavanja javnosti o nestanku maloletnog lica kada je nestanak povezan sa izvršenjem krivičnog dela i u slučaju kada nestanak deteta nije povezan sa krivičnim delom.

Gašić Foto: MUP

Na sastanku su razmotrene i operativne procedure za postupanje, mogući i realni načini prenošenja informacija u sredstvima javnog informisanja u cilju obaveštavanja javnosti o slučajevima nestanka, kao i modeli sporazuma o saradnji.

U sastavu Tima, koji je februara ove godine formirao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, su predstavnici više resornih ministarstava, Centra za nestalu i zlostavljanu decu i udruženja „Astra“.

Zadatak tima je da se razmotre uporedno-pravna rešenja i pronađu najbolje prakse, kako bi u našoj zemlji zaživeo sistem Amber alert, koji bi bio prilagođen našem pravnom sistemu i našem društvu.

(Telegraf.rs)

Video: Jurić: Sa Amber alertom u potrazi za detetom biće uključeni svi građani naše zemnje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA