≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

5 godina od ubistva Radovana Laketića: Nekadašnji pripadnik JSO ubio ga na parkingu na Voždovcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Laketić je takođe imao policijski dosije, a početkom 2018. godine izašao je iz zatvora, posle odslužene osmogodišnje kazne zbog trgovine drogom

  • 0
Radovan Laketić Foto: MUP Srbije, Milena Đorđević

Radovan Laketić (37) ubijen je pre tačno pet godina na Voždovcu.  Za ubistvo je pravosnažno na 15 godina osuđen nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Predrag Dangubić (49).

U presudi se navodi da je Dangubić osuđen, jer je u toku noći 1. juna 2018. godine ubio Laketića ispred zgrade u kojoj je on živeo.

Čekao ga je na parkingu i pošto je Laketić parkirao vozilo i izašao iz njega, pričajući mobilnim telefonom, Dangubić mu je prišao sa leđa i u njega iz automatskog ispalio više projektila.

Kada je Laketić počeo da beži, Dangubić je nastavio da ga prati i da puca, a pošto je potrbuške pao pored drveta, okrivljeni mu je prišao i pucao mu u glavu, a potom pobegao.

Mediji su posle hapšenja krajem juna 2018. godine preneli da je Dangubić ranije bio zaposlen u MUP-u, tačnije u JSO, od 1997. do 2003. godine, ali da je sada već pre više od 19 godina isteran iz službe.

Laketić je takođe imao policijski dosije, a početkom 2018. godine izašao je iz zatvora, posle odslužene osmogodišnje kazne zbog trgovine drogom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA