Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen prevarant iz Odžaka: Šest meseci varao na krompiru, ukrao skoro 2 miliona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oštećeni je avansno uplatio navedeni iznos, dok, kako se sumnja, I. B. nije isporučio ugovorenu robu koju nije ni nabavio, niti je imao na zalihama

  • 0
Hapšenje lisice policija Foto: Marko Jovanović

I. B. (48) iz Odžaka uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Sumnja se da je od decembra 2018. do maja 2019. godine kao zaposleni sa vlasničkim udelom u „Agroofis“ DOO Bački Brestovac, predstavljajući se kao zakonski zastupnik, sa jednim poljoprivrednim gazdinstvom ugovorio kupoprodaju i isporuku semenskog krompira u iznosu od oko 1.615.000 dinara.

Oštećeni je avansno uplatio navedeni iznos, dok, kako se sumnja, I. B. nije isporučio ugovorenu robu koju nije ni nabavio, niti je imao na zalihama. Takođe, nije vratio celokupan iznos avansa na šta se obavezao zaključivši ugovor o izmirenju novčane naknade u maju 2019. godine, pri čemu je pravnom licu “Agroofis“ pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 1.415.000 dinara, a na štetu poljoprivrednog gazdinstva.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužilaštvu. Inače, njega su uhapsili Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Video: Uhapšeno 16 osoba u Srbiji, prevarili 200 stranih državljana za 20 miliona dolara: Akcija "Infiniti"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA