≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Optužnica za "oca iz pakla" sa Zvezdare: Dva dela se stavljaju Urošu koji je držao ćerku zatočenu u stanu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tereti se za Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje

  • 0
Uros Pašajlić Foto-kolaž: Pixabay, MUP Srbije

Prvi osnovni sud u Beogradu je potvrdio optužnicu Prvog osnovnog tužilaštva podnetu protiv Uroša Pašajlića zbog krivičnih dela Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje na štetu njegove maloletne ćerke L.P. (8) koju je držao zaključanu u stanu u Mirijevu.

Slučaj je, podsetimo, otkrila Pašajlićeva partnerka Ivana L.

Prema njenim rečima on ju je pretukao 19. marta, a ona je skupila snagu da pobegne 5 dana kasnije i prijavi ga. Rekla je da nije smela da izađe iz stana u Borči jer ga se plašila i da joj je glavom polomio nos.

"Ivana L. devojka osumnjičenog koja je pretrpela nasilje izjavila je i da dok je bila zarobljena - zaključana u stanu, pokušala je da pronađe neke račune kako bi utvrdila tačnu adresu tog Uroševog iznajmljenog stana i uspela je da pronađe i saopštila policiji taj podatak, kada je uspela da pobegne iz stana i kada je sve i prijavila. A u taj stan nije išla nikad jer je Uroš govorio da je mali, i kada ga pita za dete nervozno je reagovao i odgovarao joj da nije njeno dete i da brine o svom detetu, a o njegovom detetu brinu samo on i strina", rekao nam je sagovornik iz istrage.

Za naš portal je potvrđeno i da je Ivana izjavila da nije znala da je dete samo u stanu.

"Nisam znala da je dete samo u stanu. Sa Urošem sam u vezi bila od 2019. i te godine sam upoznala i devojčicu, bila je kod mene tri nedelje. Dve godine kasnije, u decembru 2021., on se doselio u moj stan. Rekao mi je da je dete kod njegove strine, koja brine o njoj, nisam mogla ni da zamislim šta se dešava. Posumnjala sam u njegovu priču tek kada mi je u svađi rekao da njegova ćerka zbog mene nije jela 5 dana. Tada sam posumnjala da nešto nije u redu, jer je on bio sa mnom 5 dana. Uroš mi je govorio da neće da me vodi u stan u Mirijevo jer je mnogo mali i da je bolje da budemo u Borči", saopšteno je za Telegraf.

Nakon što je, kako smo gore naveli, našla račune, Ivana je sva krvava u otišla u policiju, ispričala sve i dala račune na kojima je adresa na Zvezdari.

"Nisam mogla da verujem kako je ona izgledala kada sam sa policijom ušla u stan. Garderoba na njoj je delovala kao da joj je velika koliko je bila mršava. Sve je smrdelo, nije umela više da priča normalno, a kada je boravila kod mene, pričala je normalno. U kesi nije bilo hrane, samo prazne ambalaže, a ona nam je pokazala rukom na kesu čim smo ušli u kupatilo. Htela je da kaže da je gladna... Ono je bilo strašno", rekla je Ivana L.


U toku istrage ispitana je i majka devojčice, kao i policajke koje su bile na uviđaju.

Prema nezvaničnim informacijama policajka je opisala sa kakvim užasom se srela dok je ulazila u stan.

"Bilo je mračno. A kada smo ušli u kupatilo iz kade je izvirila devojčica, bila je jako mršava, jedva je sedela".

Majka devojčice koja je nađena u kadi, N. T. rekla je da nije viđala Lanu jer joj je Uroš to stalno branio i govorio joj da ima sve što joj treba za život.

Inače, N. T. se lečila na Klinici za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.

Uroš Pašajlić se na saslušanju branio ćutanjem, a jedino što je izjavio je da je zavisnik od alkohola i droge. Veštačenjem je utvrđeno da je Uroš bio uračunljiv u vreme izvršenja dela.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je otkriveno jezivo zlostavljanje devojčice (8) na Zvezdari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA