Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasilo se tužilaštvo o ranjavanju policije u Somboru: Napadač na intenzivnoj nezi, biće priveden po izlasku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni se tereti za ubistvo u pokušaju

  • 0
Sombor pucnjava uviđaj Foto: Nikola Bilić

Dva pripadnika Odreda Žandarmerije u Novom sadu ranjena su u Somboru kada su izašli na teren zbog prijave nasilja u porodici i pucnjave. Oni su, kako bi se odbranili, pucali u napadača, koji će biti lišen slobode čim bude otpušten iz bolnice.

- U Ulici Stevana Sinđelića u Somboru osumnjičeni Petar Vorkapić (62) najpre izvršio krivično delo nasilje u porodici tako što je u prostorijama kuće pretio supruzi, a potom ispalio jedan hitan iz pištolja marke "bereta" u zid u kući, nakon čega je snaja osumnjičenog pozvala policiju - kažu za Telegraf.rs iz Višeg javnog tužilaštva u Somboru.

Kako dodaju, prilikom intervencije pripadnika PU Sombor, kojima su se pridružili i pripadnici Žandarmerije, koji su upozorili osumnjičenog da baci oružje, Vorkapić je na policiju ispalio najmanje četiri hica.

- Dvojici pripadnika Žandarmerije je naneo povrede, a prema prvim podacima u predelu ruku, nakon čega su pripadnici Žandarmerije u samoodbrani ranili osumnjičenog koji je hospitalizovan i operisan u Opštoj bolnici u Somboru sa povredama u predelu ruku. Osumnjičeni je na taj način izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni je i dalje u bolnici na intenzivnoj nezi, te će biti lišen slobode čim bude otpušten iz bolnice gde se nalazi pod nadzorom pripadnika MUP - dodaju iz tužilaštva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA