Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo traži kaznu za Beorgađanina zbog prevare: Glumio vlasnika preduzeća, zaključivao lažne ugovore

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo je zatražilo da muškarac bude osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i 10 meseci i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti oduzimanje predmeta

  • 0
Hapšenje lisice Foto: Shutterstock

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je Osnovnom sudu u tom gradu ptužni predlog protiv S. M. iz Beograda zbog krivičnog dela prevara u produženom trajanju.

- On je u vremenskom periodu od 20. maja 2020. do 23. juna iste godine u Pančevu i Beogradu, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo drugog lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu tako što se lažno predstavljao kao vlasnik preduzeća u Beogradu i u 10 navrata u poslovnicama mobilnih operatera davao na uvid lažnu ličnu kartu vlasnika preduzeća i koristeći lažni pečat navedenog preduzeća zaključivao pretplatničke ugovore sa mobilnim operaterima - navedeno je iz tužilaštva.

On je na osnovu tih ugovora preuzimao tehničke uređaje koje je dalje prodavao raznim licima, dok je u dve banke podnosio zahteve za odobrenje kredita za kupovinu tehničke robe kao i proveru stanja na tekućem računu vlasnika preduzeća.

Tužilaštvo je zatražilo da muškarac bude osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i 10 meseci i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti oduzimanje predmeta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA