≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Evo kolika kazna čeka "oca iz pakla" na Zvezdari: Pašajlić držao ćerku zatočenu u stanu, optužen za dva dela

Vreme čitanja: oko 3 min.

Uroš Pašajlić se na saslušanju branio ćutanjem, a jedino što je izjavio je da je zavisnik od alkohola i droge

  • 3
Uroš Pašajlić Foto: Ustupljena fotografija

Prvi osnovni sud u Beogradu je potvrdio optužnicu Prvog osnovnog tužilaštva podnetu protiv Uroša Pašajlića zbog krivičnih dela Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje na štetu njegove maloletne ćerke L.P. (8) koju je držao zaključanu u stanu u Mirijevu, a za ova dva dela njemu preti kazna veća od 10 godina zatvora.

Prema rečima advokatice Irine Borović on bi mogao da dobije kaznu dužu od 10 godina.

"Za nasilje u porodici zaprećena je kazna od 2 do 10 godina jer je reč o maloletnom licu, za zlostavljanje i mučenje je kazna od jednu godinu. U tom slučaju, ako se sve spoji, ako tužilaštvo predloži maksimum, ako mu tako i presude, kazna bi trebalo da bude veća od 10 godina. Najgore u celom ovom slučaju je pitanje deteta. Šta će biti sa tom devojčicom? On će svoje da odleži, a najgora posledica je ona. Treba videti odgovornost službi, Centra za socijalni rad...", kaže Irina Borović.

Slučaj je, podsetimo, otkrila Pašajlićeva partnerka Ivana L.

Prema njenim rečima on ju je pretukao 19. marta, a ona je skupila snagu da pobegne 5 dana kasnije i prijavi ga. Rekla je da nije smela da izađe iz stana u Borči jer ga se plašila i da joj je glavom polomio nos.

"Ivana L. devojka osumnjičenog koja je pretrpela nasilje izjavila je i da dok je bila zarobljena - zaključana u stanu, pokušala je da pronađe neke račune kako bi utvrdila tačnu adresu tog Uroševog iznajmljenog stana i uspela je da pronađe i saopštila policiji taj podatak, kada je uspela da pobegne iz stana i kada je sve i prijavila. A u taj stan nije išla nikad jer je Uroš govorio da je mali, i kada ga pita za dete nervozno je reagovao i odgovarao joj da nije njeno dete i da brine o svom detetu, a o njegovom detetu brinu samo on i strina", rekao nam je sagovornik iz istrage.

Za naš portal je potvrđeno i da je Ivana izjavila da nije znala da je dete samo u stanu.

"Nisam znala da je dete samo u stanu. Sa Urošem sam u vezi bila od 2019. i te godine sam upoznala i devojčicu, bila je kod mene tri nedelje. Dve godine kasnije, u decembru 2021., on se doselio u moj stan. Rekao mi je da je dete kod njegove strine, koja brine o njoj, nisam mogla ni da zamislim šta se dešava. Posumnjala sam u njegovu priču tek kada mi je u svađi rekao da njegova ćerka zbog mene nije jela 5 dana. Tada sam posumnjala da nešto nije u redu, jer je on bio sa mnom 5 dana. Uroš mi je govorio da neće da me vodi u stan u Mirijevo jer je mnogo mali i da je bolje da budemo u Borči", saopšteno je za Telegraf.


Nakon što je, kako smo gore naveli, našla račune, Ivana je sva krvava u otišla u policiju, ispričala sve i dala račune na kojima je adresa na Zvezdari.

"Nisam mogla da verujem kako je ona izgledala kada sam sa policijom ušla u stan. Garderoba na njoj je delovala kao da joj je velika koliko je bila mršava. Sve je smrdelo, nije umela više da priča normalno, a kada je boravila kod mene, pričala je normalno. U kesi nije bilo hrane, samo prazne ambalaže, a ona nam je pokazala rukom na kesu čim smo ušli u kupatilo. Htela je da kaže da je gladna... Ono je bilo strašno", rekla je Ivana L.

U toku istrage ispitana je i majka devojčice, kao i policajke koje su bile na uviđaju.

Prema nezvaničnim informacijama policajka je opisala sa kakvim užasom se srela dok je ulazila u stan.

"Bilo je mračno. A kada smo ušli u kupatilo iz kade je izvirila devojčica, bila je jako mršava, jedva je sedela".

Majka devojčice koja je nađena u kadi, N. T. rekla je da nije viđala Lanu jer joj je Uroš to stalno branio i govorio joj da ima sve što joj treba za život.

Inače, N. T. se lečila na Klinici za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.

Uroš Pašajlić se na saslušanju branio ćutanjem, a jedino što je izjavio je da je zavisnik od alkohola i droge. Veštačenjem je utvrđeno da je Uroš bio uračunljiv u vreme izvršenja dela.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je otkriveno jezivo zlostavljanje devojčice (8) na Zvezdari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    8. jun 2023 | 17:57

    Verujte mi da za ovo sto je uradio ne postoji kazna!!! Zatvor za ovu stoku nije...

  • Vitez Koja

    8. jun 2023 | 18:04

    Opasne zveri ne mogu živeti među ljudima.Ili neka ga proteraju u džunglu nakon 10 godina ili neka ga drže u kavezu doživotno, nema treće.

  • Mima

    8. jun 2023 | 17:53

    Samo 10god za ovog mucitelja.Najbolje da ga pustite.Zlotvor I mucitelj svog deteta.Ma dozivotna mu je malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA