Vreme čitanja: oko 2 min.

Azru izručuju Srbiji: Osumnjičena za pomaganje u ubistvu Eskobara u Rušnju otkriva ključnu informaciju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona se tereti da je u Kraljevu ukrala "golf 4" kojim su se dovezli Luka V. (35) i Stefan Z. (28) na pumpu u Rušnju gde su sa sedam hitaca usmrtili Eskobara

  • 4
Azra Eskobar Printskrin: Facebook

Azra Š. (21) iz Brčkog koja je uhapšena pre tri meseca u Sarajevu zbog sumnje da je pomagala u likvidaciji Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar iz Nikšića na pumpi u Rušnju do septembra ove godine biće izručena Srbiji iz ekstradicionog pritvora po rešenju Suda BiH.

"Po zakonu ona u pritvoru tamo može da bude do septembra ove godine, a očekuje se da će u nekom narednom skorijem periodu biti izručena u našu zemlju. Ono što je ključno u ovom slučaju je ko je naručilac likvidacije i očekuje se da će ona reći, odnosno, pomoći u istrazi", rekao je sagovornik iz slučaja.

Podsetimo, ona se tereti da je u Kraljevu ukrala "golf 4" kojim su se dovezli Luka V. (35) i Stefan Z. (28) na pumpu u Rušnju gde su sa sedam hitaca usmrtili Eskobara. Tačnije, ona je sa uhapšenim Markom Pjanovićem iz Bjeljine, poznatim kao vođa navijačke gupe "Grobari" u Brčkom, a koji je navodno prevozio ubice, bila u Beogradu u vreme zločina i pomagala im.

Azra je uhapšena 5 dana posle ubistva Radoševića.

Inače, u Radoševića je ubica sa kapuljačom na glavi i hiruškom maskom preko usta i nosa ispalio sedam hitaca od kojih 5 u telo i dva u glavu. Tek kada je bio siguran da je obavio posao, sa saučesnikom je izašao iz lokala.

Prema rečima našeg sagovornika iz istrage ovog slučaja, unapred su ugovorili sastanak sa Rankom Radoševićem (54) i tako osigurali "laku metu".

"Prema saznanjima iz istrage, oni su zvali Ranka i ponudili mu kola na prodaju, obzirom da on ima auto plac. Sa njim su razmenili 13 poruka. Sastanak je bio zakazan u vreme kada su ušli u kafić i upucali ga", rekao nam je sagovornik iz istrage.

Inače, osumnjičeni za ubistvo, sudeći prema snimku hapšenja, bili su veoma opušteni, policija ih je našla u "kućnom" izdanju. Prema snimku koji je objavio MUP, reč je o "stanu na dan" na Novom Beogradu, a kako se vidi, pištolj se nalazi među grickalicama. Jedan osumnjičeni je bio u vešu.


Ko je bio Eskobar

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar, koji je ubijen na pumpi u Rušnju, kako Telegraf saznaje, navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Bavio se švercom kokaina i skanka.

Dovođen je u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

(Telegraf.rs)

Video: Jednom ispala maska, drugi beži: Osumnjičeni za ubistvo Ranka Eskobara odlaze sa mesta zločina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA