Vreme čitanja: oko 2 min.

Svedoci tvrde da je Jelena bila u svađi sa porodicom Marjanović: Čitanje presude Zoranu privodi se kraju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na današnjem suđenju čitani su iskazi svedoka, kao i izjave veštaka

  • 2
Zoran Marjanović, Apelacioni sud Foto-kolaž: Google Street View, Nikola Anđić

Sednica Apelacionog suda u Beogradu povodom žalbi branilaca Zorana Marjanovića na presudu kojom je osuđen na 40 godina zatvora održana je danas. Sudija je nastavila sa čitanjem prvostepene presude, a poslednjih 100 strana trebalo bi da bude pročitano sutra.

Danas su čitani iskazi svedoka koji su dati tokom suđenja, a oni su objasnili da se pevačica rođakama i prijateljicama žalila da ima veliki problem sa porodicom Marjanović - najviše sa svekrom Vladimirom, ali i sa tadašnjom devojkom, a sada suprugom Zoranovog brata Miloša, Milicom.

Kako su rekli, Jelena je govorila da se njen svekar pita za sve u kući, uključujući i rad u studiju sina Zorana, a da ona mora da čisti i sprema za Milošem i Milicom.

Jedan od rođaka je izjavio da se Jelena sa svekrom često svađala, iako su Marjanovići odnose u porodici pokušavali da prikažu kao idilične. Naveo je da je do sukoba dolazilo kada Vladimir nije dozvoljavao da vodi ćerku lekaru, već je insistirao na tome da je on leči. Svedoci na prvostepenom suđenju rekli su i da se Jelenina majka žalila sestri kako se Jelena muči.

Otkriveno je i da je ubijena pevačica, iako je kuma porodice Marjanović Vera Vukomanović tvrdila da je bila u dobrim odnosima sa njom, svojoj drugarici rekla da se Vera u sve meša i da je i sa njom u lošim odnosima.

Analizirajući presudu, sudija je naveo da je neobična uloga Vere Vukomanović u kući Marjanovića, o čemu je govrio jedan od svedoka koji je rekao da je ona faktički bila član porodice. Istaknuto je da ona nije bila samo kuma, već da je živela sa porodicom Marjanović i da je znala sve njihove probleme. S druge strane, Jelena je govorila da je Vera osoba od poverenja porodice Marjanović. Na to koliko su je smatrali članom porodice ukazuje i činjenica što je u vreme Jeleninog nestanka Vera zvala policiju, naveli su svedoci.

Vera Vukomanović danas se prvi put pojavila u zgradi Apelacionog suda.

Pročitane su i izjave više veštaka o baznim stanicama, tragovima krvi, uzorcima zemlje gde je pronađena Jelena Marjanović i mnogi drugi nalazi i mišljenja veštaka.

Marjanović je danas doveden iz pritvora u kom se nalazi od izricanja presude, 15. jula prošle godine.

Suđenje će da bude nastavljeno sutra referisanjem presude, a branioci će izložiti i svoje žalbe na presudu kojom je Zoran Marjanović osuđen na 40 godina. Apelacioni sud razmatra žalbe Marjanovicevićevih branilaca, dok se tužilaštvo nije žalilo, jer je zadovoljno presudom, ali je uputilo odgovore na sve žalbe.

Marjanović je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja. On se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nema niko pravo

    14. jun 2023 | 16:34

    da nekome zivot oduzme

  • miki

    15. jun 2023 | 06:45

    Pa šta ovo sudstvo radi godinama u rudnik sa njim momentalno. Sudije su nesposobne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA