≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ko je misteriozni "Čikago" sa Skaja: Pominju ga Belivuk i Hrvatin, dovode ga u vezu sa Goksijem i drogom

Vreme čitanja: oko 3 min.

Postavlja se pitanje, da li će se na suđenju klanu otkriti o kome je reč - ko je "Čikago"?

  • 1
Veljko Belivuk Marko Miljkovic Specijalni sud Foto-montaža: Nikola Anđić, Printskrin: TV Pink

Na suđenju Veljku Belivuku i njegovom klanu u Specijalnom sudu juče je ponovo spomenuta osoba koja se na "Skaju" potpisivala pod pseudonimom "Čikago", a navodno je reč o muškarcu koju je sarađivao sa ubijenim Goranom Veličkovićem Goksijem.

Kako se moglo čuti u sudnici mesecima unazad, "Čikago" je muškarac koji radi sa drogom.

Belivuk ga je juče spomenuo u trenutku kada je pričao o Filipu Koraću.

Tačnije, kada je govorio o okrivljenom svedoku Bojanu Hrvatinu naveo je da je on sarađivao sa Goksijem koji ga je navodno spojio upravo sa "Čikagom", čovekom Filipa Koraća.

Postavlja se pitanje, da li će se na suđenju klanu otkriti o kome je reč - ko je "Čikago"?

Belivuk je naveo da je Hrvatin bio "povezan" sa "Čikagom".

Kako se navodi u optužnici, nakon ubistva Gorana Veličkovića Goksija u avgustu 2020., pripadnici klana su se preko njegovog "Skaja" dopisivali sa ljudima sa kojim je on navodno sarađivao, a među njima je bio i Korać. Poslali su mu sliku na kojoj su leđa ubijenog Goksija, na kojima je urezan natpis: "Korać pi.ka" i "Tik-tok, tik-tok, ovako ćeš ti da završiš". U kontaktima je navodno bio i "Čikago".

"Pozovite Filipa Koraća, koji je skinut sa poternice i optužnice, pitajte ga da li je sarađivao sa Čikagom, kog je pomenuo Bojan Hrvatin kada je prodavao drogu. Hrvatin je rekao da je dilovao sa tim Čikagom, koji sarađuje sa Filipom Koraćem. Pa vas ja pitam, zašto ne pozovete Koraća i pitate ga da li su tačni ti navodi i da li je sarađivao sa Hrvatinom", rekao je.


Hrvatin pričao o "Čikagu"

Bojan Hrvatin je u februaru tokom izlaganja do detalja ispričao na koji način je namamljen i ubijen Goran Veličković Goksi, druga žrtva klana i tom prilikom spomenuo - "Čikaga".

Gorana je, kako je ispričao poznavao pre nego što je otišao na odsluženje zatvorske kazne, a prvi put nakon izlaska iz zatvora se sa njim našao jer je imao mušteriju koja je htela veću količinu kokaina u inostranstvu, a Veličković se, kako je rekao, bavio prodajom kokaina. Veličković ga je čak uputio i na prijatelja, koji je na "Skaju" bio upisan kao "Čikago", za poslove u vezi sa marihuanom. Na taj način Hrvatin je sa Veličkovićem počeo da sarađuje na redovnom nivou.

- Miloš Budimir me je pitao da li mi je poznat čovek koji nosi kačket, masku, čuva se, smatrali su da je naoružan, ne ostaje do kasno. Iz opisa ja shvatam da je u pitanju Goksi. Rekao sam da znam Gorana, da ga imam na "Skaju", sarađujem sa njim, da je više puta uzimao robu od nas. Rekli su da su hteli da ga dignu, ali da je bilo mnogo ljudi i kamera. Rekao je da sve ostaje isto, da nastavim da se družim i sarađujem sa njim. Posle nekog vremena, bio sam u bazi, bili su braća Budimir, Veljko, Marko i Lalić. Prilaze mi Miljković i Belivuk i pitaju što ne kažem da poznajem Goksija i da ga imam na "Skaju". Rekli su mi da im je bio drug, da su išli na utakmice, da je počeo da sarađuje sa drugim navijačkim frakcijama, da je Miljković saznao da je planirao da ubije njih, da je planirana neka bomba - ispričao je Hrvatin.

Pitali su ga, kako je rekao, da li hoće da "navuče" Veličkovića. Objasnio je da je pristao iz tri razloga, a jedan od njih je novac. Objasnio je da je rekao da, ako ima posao gde ima više para, a treba da se ubije neko iz škaljarskog klana, računaju na njega.

Rekao je da su za likvidaciju Veličkovića postojala dva plana što možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: U kući u Ritopeku pronađeni novi dokazi protiv klana Belivuk - Miljković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    21. jun 2023 | 14:41

    Bezdusnost... Novac pa onda ako moze pomilovanje. Kako se zove ta struka u poslu ili je zanat? Pa onda na veselju zdravica:, Da smo zivi i zdravi,! Teska vremena za sve nas... Nek nam je bog u pomoći pa neka nam svima sudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA