Vreme čitanja: oko 2 min.

Vidimo se na boljem mestu, pozdravi nam drugare: Prijatelji se opraštaju od devete žrtve masakra u Mladenovcu

Vreme čitanja: oko 2 min.

vo su samo neki od komentara koje ostavljaju prijatelji i rođaci devete žrtve osumnjičenog U. B. koji je u svom krvavom piru ranio i 14 mladih

  • 0
Masakr u Mladenovcu, Malo Orašje, Mesto zločina Foto: Nikola Tomić

P.M. (30) uz Malog Orašja kod Smedereva, koji je teško ranjen 4. maja u masakru koji je kako se sumnja počinio Uroš B. (21) iz Dubone je deveta žrtva pomahnitalog ubice, a porodica i prijatelji od juče se opraštaju od njega potresnim porukama na društvenim mrežama.

- Dragi P., vidimo se na nekom boljem mestu i pozdravi nam naše drugare. Počivaj u miru, neka te anđeli čuvaju - piše u jednoj od poruka na kojoj se vidi kako ubijeni mladić nasmejan pozira u narodnoj nošnji, prenosi Kurir.

- Dragi naš, pozdravi nam naše anđele i vidimo se na nekom lepšem mestu.

Ovo su samo neki od komentara koje ostavljaju prijatelji i rođaci devete žrtve Uroša B. koji se sumnjiči da je u svom krvavom piru ranio i 14 mladih.

Mladić se borio punih 50 dana da preživi, ali hici koje mu je uputio ubica bili su kobni po njega i pored svih napora lekara.

P.M. je, kako su ga opisali njegovi prijatelji, bio vredan, požrtvovan i osoba koja se trudila da očuva tradicionalne vrednosti u mirnom šumadijskom selu Malo Orašje. Mladić je bio i veliki ljubitelj lova, oružja i član jednog udruženja koji se bavi iznajmljivanjem opreme i terena za pucanje u prirodi, koji se sada povodom njegove smrti oglasio.

- Obaveštavamo sve da je naš klubski brat, kojem je predstojeći kup posvećen, preminuo. U ovom teškom trenutku za njegovu porodicu, za naš klub i celo Smederevo doneli smo tešku odluku da nastavimo sa već planiranim aktivnostima, jer bi to naš brat želeo. Sav prihod sakupljen u kutiji biće prosleđen njegovoj porodici. Takođe, trudićemo se da ovo ne utiče na kvalitet susreta. Još jednom bismo želeli da pozovemo sve prijavljene da dođu u nedelju u Lunjevac i na taj način ispoštuju našeg brata, koji je kao i svi mi voleo naš sport - stoji na stranici pomenutog kluba.

Podsetimo, Uroš B. je, kako se sumnja, kobnog 4. maja iz svoje kuće u Šepšinu otišao do sela Malo Orašje gde se zaustavio kod spomenika gde su mladi roštiljali i družili se povodom đurđevdanskog uranka. Tu je, veruje se izašao iz kola, uzeo kalašnjikov i počeo da rešeta po tinejdžerima. Pet mladića je stradalo, a više njih je ranjeno, a krvavi pir nastavlja se ka selu Dubone gde kod škole, kako se sumnja, puca na okupljene koji sede na klupi i ubija troje, a ranjava nekoliko njih.


Zatim beži kolima zemljanim putem, ali pošto se zaglavio u blatu, beži peške sve do jedne kuće gde krade kola od domaćina i vozi se do naplatne rampe Mali Požarevac gde zaustavlja taksi u kom je putnica, koji ga vozi do sela nadomak Kragujevca gde je potom sutradan u uhapšen u kokošinjcu svog ujaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA