Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz budžeta Srbije ukrali više od 20 miliona: Uhapšeno troje zbog sumnje na poresku prevaru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna uhapšena osoba je iz Novog Sada, dve iz Beograda

  • 1
Hapšenje lisice policija Foto: Marko Jovanović

Zbog poreske prevare uhapšene su jedna osoba iz Novog Sada i dve osobe iz Beograda u zajedničkoj akciji Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, saopštila je Poreska uprava.

Uhapšeni su zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo poreske prevare, u vezi sa porezom na dodatu vrednost, oštetivši budžet Republike Srbije za više od 20 miliona dinara.

Uhapšeni iz Novog Sada, u svojstvu odgovornog lica, i drugo uhašeno lice iz Beograda, koje je stvarno upravljalo poslovanjem privrednog subjekta iz Beograda, izvršili su poresko krivično delo tako što su sa namerom da izbegnu plaćanje PDV za ostvareni prihod od prodaje automobila, nabavili lažne ulazne račune prikazajući nabavku građevinskog materijala i konsultantskih usluga, umanjujući na taj način obavezu za PDV u iznosu od 20.155.519 dinara.

Treća uhapšena osoba, kao ovlašćeno lice za elektronsko poslovanje privrednog subjekta iz Beograda, po prethodnom dogovoru sa okrivljenima, podnela je više neistinitih PDV prijava, bez propisane dokumentacije.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: U velikoj akciji policije uhapšeno 28 osoba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yyy

    26. jun 2023 | 16:24

    Više uzmu kk partei kk zvezda svake godine, a nemaju rezultate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA