Vreme čitanja: oko 2 min.

"Jeti, bila je čast imati te i voleću te zauvek, tvoja Buba debela": Najbliži se opraštaju od ubijenog Zemunca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Biće sahranjen danas na Novom bežanijskom groblju

  • 11
Milan Jorović Foto-kolaž: Marko Jovanović, Večernje Novosti

Milan Jorović (30) koji je u sredu ubijen u mafijaškoj sačekuši ispred svoje kuće u Zemunu biće sahranjen danas na Novom bežanijskom groblju. Njegovi najbliži oprostili su se čituljama u novinama, a neke od poruka su:

"Ne može mi tebe niko nikada uzeti iz srca i duše, voleću te zauvek", toja Buba debela.

"Jeti, bila je čast imati te za iskrenog prijatelja u bolu i u radosti", Lesa i Šomi.

"Sećanje na tebe u nama večno živeće", tvoja braća.

Podsetimo, kada je Milan Jorović (30) u sredu, 21. juna, krenuo kući posle treninga, nije mogao ni da nasluti da se tamo nikada neće vratiti. Gotovo na kućnom pragu, na Ugrinovačkom putu broj 38g, usmrtio ga je dostavljač hrane. Ipak, ubica je bio neobazriv, jer su celu putanju kojom je pratio Milana snimile nadzorne kamere.

Milan J., je neposredno pre ubistva bio u teretani, nakon čega je seo u svoj "mercedes" i uputio se kući. Nije primetio da ga je ceo put od teretane do kuće u kojoj je živeo prati dostavljač hrane na motoru.

Ubica je čekao da Milan parkira automobil i u momentu kada je izašao iz vozila naoružani dostavljač, koji je na leđima imao žutu torbu za dostavu hrane, na glavi kacigu, a bio je obučen u crno, u njega je sa razdaljine od oko pet metara ispalio devet hitaca u stomak i grudi.

Kada je video da Milan pada, prišao mu je i sa razdaljine od nekoliko centimetara ga "overio" hicem u glavu, nakon čega je seo na motor i pobegao. Ipak, ono na šta nije računao jeste to da tokom bekstva promaši skretanje te ga je, osim što su kamere zabeležile celu njegovu putanju od teretane do kuće, snimila i kamera auto perionice u koju je skrenuo.


Milana su, nakon pucnjave, brat i komšija hitno odvezli u KBC Zemun, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Za misterioznim dostavljačem hrane i dalje se traga, a sumnja se da se krije u "štek stanu" koji je iznajmio pre ubistva.

Više puta osuđivan

Ubijeni Milan Jorović je 2017. godine osuđen zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Iste te godine on je osuđen i zbog produženog krivičnog dela razbojništvo. On je to krivično delo priznao i sa tužilaštvom je sklopio sporazum o priznanju krivice. Tada je, prema nezvaničnim informacijama, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

Nakon što je odležao dve trećine kazne na koju je osuđen, zatražio je uslovni otpust koji mu je omogućen u decembru 2020. godine, od kada se nalazi na slobodi.

Od početka godine do 20. juna u Srbiji se dogodilo 18 ubistava i 23 teška ubistva. Policija je, u kratkom roku, razotkrila ubice.

(Telegraf.rs)

Video: Snimci sa mesta ubistva u Zemunu: Milana sa 12 hitaca izrešetao mladić na motoru, pokrenut "Vihor"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shampita

    26. jun 2023 | 14:02

    Dakle da rezimiramo,ubijeni momak je vec robijao zbog toga sto je radio na unistenju soptvenog naroda rasturajuci drogu. Onda se pojavi placeni ubica koji mu je oduzeo zivot,radi covek ono sto zna i za sta je placen a danima pisete o njemu kao da je izdahnuo patrijarh a ne neki tamo krimos. Ko se maca lati od njega i nastrada. Ne glorifikujte mafijase, boli me uvo sto mu je verenica ucveljena, bolje ona nego majka nekog deteta cije se dete moglo predozirati od droge koju je on distribuirao.

  • U 13

    26. jun 2023 | 12:49

    Koji je motiv ubistva ako je bio primeran i dobar ?

  • Bukač

    26. jun 2023 | 13:10

    ... ako je i ovaj na motorciklu bio na uslovnom otpustu onda je prekršio uslovnu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA