Vreme čitanja: oko 2 min.

Kantaru 18 meseci zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Do sada je Dejan Nikolić šest puta osuđivan po krivičnom zakoniku

  • 0
Sudija, Vranje Foto-ilustracija: Shutterstock, S. Tasić, Pixabay

Osnovni sud u Vranju doneo je presudu kojom se Dejan Nikolić Kantar proglašava krivim i osuđuje na 18 meseci zatvora zbog krivičnog dela

ugrožavanje sigurnosti Olivere Vladković, vlasnice OK Radija, kao i Svetlane Ivanov, zaposlene u ovoj medijskoj kući.

Pred Osnovnim sudom u Vranju u petak je održan glavni pretres i završen dokazni postupak na suđenju Nikoliću zbog ovog krivičnog dela.

Optuženi Nikolić se nije pojavio na ovom ročištu, kao ni prethodna dva puta, ali za razliku od ranije, u petak je suđenje održano.

Posle završenog dokaznog postupka, Osnovno javno tužilaštvo u Vranju ostalo je pri optužnom predlogu u vezi Dejana Nikolića.

OJT je navelo da je u ovom slučaju “nesporno da je utvrđena krivica Dejana Nikolića, da je izvršio krivično delo kakvo mu se stavlja na teret,

kao i da je okrivljeni uputiuo reči pretnje i kod oštećenih izazvao strah i ugroženost”.

Tužilaštvo je predložilo da ga sud osudi krivim i izrekne kaznu zatvora u trajanju od najmanje 18 meseci, što je sud u svojoj presudi i potvrdio.

Takođe, odbrana oštećenih je ukazala i na okolnosti pod kojima su se desile pretnje oštećenima kada je u sudnici u Osnovnom sudu, Nikolić u

avgustu prošle godine, u drugom postupku protiv njega pretio, “čime je pokazao visok stepen drskosti i bezobzirnosti.

Nikolić ima pravo žalbe na ovu presudu u roku od 8 dana.

Dejana Nikolić Kantar već se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne od 14 meseci koja mu ističe za dva meseca, a na koju je osuđen zbog pretnji OK

Radiju.

Kao saučesnici u pretnjama, Slaviša Kocić i Bojan Tanasković, osuđeni su na po osam meseci zavora, a Tužilaštvo je takve kazne i tražili.

U toku su još tri sudska procesa protiv Nikolića za pretnje, ugrožavanje sigurnosti i nasilje:

Dejan Nikolić mesecima izbegava da prisustvuje završetku suđenja za pretnje koje je izrekao prema načelniku Policijske uprave u Vranju Igoru

Živkoviću.

Naredno ročište zakazano je za 31. jul.

Istovremeno izbegava i suđenje za pretnje i nasilje prema devojci M.V. sa kojom je bio u vezi. Naredno ročište je zakazano za 10. jul.

U februaru je Drugo opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu podnelo optužni predlog protiv Nikolića zbog ugrožavanja sigurnosti službenika Centralnog zatvora u Beogradu, a glavni pretres je zakazan za 26. oktobar.

Do sada je Dejan Nikolić šest puta osuđivan po krivičnom zakoniku.

(Telegraf.rs, S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA