Vreme čitanja: oko 1 min.

Optuženi pripadnici Belivukovog klana danas nastavljaju da iznose primedbe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prošle sedmice na suđenju, Belivuk je završio sa svojim primedbama. Sud je odredio da optuženi mogu četiri dana tokom suđenja da iznose primedbe, od kojih je dva dana već iskoristio Belivuk

  • 0
Veljko Belivuk i Marko Miljković Foto: Pink, printskrin

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi iznošnjem primedbi optuženih na iskaze svedoka-okrivljenih trebalo da se nastavi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Danas bi sa svojim primedbama trebalo da nastavi optuženi Nemanja Đurić, nakon njega bi optuženi Aleksa Stošić trebalo da dopuni svoje primedbe, a zatim Vlade Draganić i Miljković.

Prošle sedmice na suđenju, Belivuk je završio sa svojim primedbama. Sud je odredio da optuženi mogu četiri dana tokom suđenja da iznose primedbe, od kojih je dva dana već iskoristio Belivuk.

Nakon primedbi biće ispitani oštećeni. Za čatvrtak je planirano ispitivanje oštećenog I.S., kojeg su, kako je navedeno u optužnici, pripadnici grupe prebili i silovali na stadionu FK Partizan, kao i supruge ubijenog Gorana Veličkovića.

U prethodnom toku suđenja sva tri okrivljena-saradnika pričali su o svom učešću u zločinima ove grupe kao i posrednim i neposredniim saznanjima. Okrivljeni-saradnik Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 15 godina svedoči protiv pripadnika grupe, Spasojević za kaznu zatvora od 14 godina, a Lalić za 18 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA