≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Brnabić i Gašić: Apsolutna neistina da je K.K.vežbao gađanje u streljani BIA

Vreme čitanja: oko 3 min.

" BIA ima jednu streljanu i da su sigurnosne procedure jasne te da do takvog propusta nije moglo da dođe", rekao je Gašić

  • 5
Policija film Dosije Kosovo Žuta kuća Bratislav Gašić Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je apsolutna neistina da je maloletni K.K., osumnijčen za ubistvo deset ljudi u O.Š. "Vladislav Ribnikar" vežbao gađanje u prostorijama Bezbednosne informativne agencije i da predstavnici opozicije na taj način ozbiljno narušavaju kredibilitet i BIA, ali i države.

"Neverovatno mi je kada kažete Milenku Jovanovu (šef poslaničke grupe SNS) da je SNS slučajno pomenut, a kažete da je otac maloletnog K.K. bio blizak čalanovima SNS-a pa je zbog toga postojala mogućnost da se K.K. vežba u prostorijama BIA", rekla je Brnabić za skupštinskom govornicom odgovarajući na pitanja opozicije tokom rasprave o predlogu za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Ocenila je da SNS nije slučajno pomenuta, a da je to osmišljeno kako bi SNS bila optužena da je neko obezbedio maloletnom K.K da uđe u prostorije BIA.

"Javno postavite pitanje koje nema nikakve veze sa istinom kojim inkriminišu mene i pripadnike BIA i samim tim ozbiljnosti i kredibilitet naše države", rekla je Brnabić.

Brnabić je odbacila i tvrdnje da je uhapšena pripadnica BIA Dušica Jovanović, kojoj se na teret stavlja da je zajedno sa mužem Danijelom Jovanović koji je radio u Upravi kriminalističke policije novac kavačkog klana dobijen od prodaje droge iz Zapadne Evrope donosila u Srbiju i Crnu Goru, bila u njenoj nepostrednoj pratnji i da je sa tog mesta davala informacije crnogorskim klanovima.

Objasnila je da u njenoj pratnji zaista postoji žena koja se zove Dušica, ali da ona nema nikakve veze sa uhapšenom.

Ministar Gašić istakao je takođe da je opozicija iznela neistinu navodeći da je otac osumnjičenog za ubistvo u O.Š. Vladislav Ribnikar vodio u streljanu BIA.

Dodao je da je to nemoguće jer BIA ima jednu streljanu i da su sigurnosne procedure jasne te da do takvog propusta nije moglo da dođe. "Sve je jasno propisano.

To stvarno rade profesionalci i sramota je da na ovaj način čitaju o sebi", istakao je Gašić u parlamentu. On je rekao i da smatra da nije normalno da malo dete od 12 godina, poput K.K. posećuje streljane, ali i da je Srbija zemlja koja u streljaštvu ima značajne rezultate i da postoji određena kategorija dece koja svakondevno vežba sa vazdušnim oružjem.

"Zakon o oružju je dugi niz godina godina na snazi. Kroz taj zakon proizilaze i obaveze svih streljana i kontrole koje se tamo vrše", rekao je Gašić.

Istakao je i da je opozicija iznela i neistinu da je uhapšena pripadnica BIA bila u nepostrednoj pratnji premijerke Srbije Ane Brnabić i da je sa tog mesta davala informacije crnogorskim klanovima.

"Vi dobije neku poluinformaciju. Radi se o dve različite žene. Postoji u premijerkinom okruženju žena koja se zove Dušica, ali je to jedna divna žena koja je na trudničkom bolovanju. Dušica Jovanović je uhapšena, ali radi se o dve različite žene", rekao je Gašić.

Gašić je tokom izlaganja ponovio rezultate rada Ministarstva unutrašnjih poslova od 2012. do 2023. godine i uporedio taj period sa periodom kada je taj resor vodila prethodna vlast konstatujući da je situacija sa smanjenjem stope kriminala u Srbiji mnogo bolja, a uspeh policije mnogo veći.

Dodao je i da je ukupna bezbednost učenika u školama povećana i da je na tim poslovima angažovan dovoljan broj pripadnika policije.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić čestitao Dan MUP-a: Hrabrost, odlučnost i žrtva su sinonimi za srpsku policiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    29. jun 2023 | 15:40

    Čega sve opozicija nece da se seti, a sve u cilju blacenja ministra Gasica.

  • Gorčivoje

    29. jun 2023 | 17:03

    Kad političari tako kažu ja im sve verujem ali neznam čemu policija služi.

  • sajzvzd

    29. jun 2023 | 16:53

    Ko vama vise veruje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA