Vreme čitanja: oko 2 min.

"Brutalno su nasrnuli na ženu sa četvoro dece i majkom": Tužilaštvo ispituje napad na porodicu humanitarca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mirza Aličković je kazao da je do verbalnog sukoba, a potom i fizičkog nasrtaja na njega, suprugu i rođake, došlo zbog “bezazlenog nesporazuma u saobraćaju”

  • 1
Novi Pazar, policija hapšenje Foto: Indeksonline.rs

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru primilo je krivične prijave protiv tri osobe zbog sumnje da su napale direktora humanitarne organizacije "Svetionik" Mirzu Aličkovića i članove njegove porodice, saopšteno je danas, prenosi Radio Sto plus.

Oni se sumnjiče da su kao saizvršioci izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, a postupajući javni tužilac im je uputio pozive za saslušanje.

"O daljem postupanju javnost će biti blagovremeno obaveštena”, navodi se u saopštenju.

Aličković je za Radio sto plus kazao da je do verbalnog sukoba, a potom i fizičkog nasrtaja na njega, suprugu i rođake, došlo zbog “bezazlenog nesporazuma u saobraćaju”.

- Najveći mi je šok što su deca i žena pod traumom. Najmanji bi problem bila svađa, ali to konstantno nasrtanje i nasilničko ponašanje ničim nije bilo izazvano do te mere da se tako ponašaju. Kao da je bilo neko ubistvo, pa da se svete. Ovako, desio se obični saobraćajni nesporazum, a oni brutalno nasrću na ženu sa četvoro dece i majkom, nose metalne palice - rekao je Aličković.

On je potvrdio da je, u pratnji advokata, podneo krivične prijave protiv napadača, navodeći da je to uradio iz bojazni da “ne prođu nekažnjeni ili sa malom kaznom”.

OCD: Nadležni da reaguju

Grupa nevladinih organizacija osudila je danas napad na Aličkovića i njegovu porodicu zatraživši hitnu rekciju nadležnih na prikupljanju dokaza o napadu.

“Ovaj nasilnički čin govori o tome da se na ulicama i u kućama Novog Pazara više niko ne može osećati sigurno i bezbedno. Napadi, pretnje, vređanje, uznemiravanje i zastrašivanje žena i trauma dece koje su preživljavali od grupe nasilnika, bez adekvatnih reagovanja institucija može imati katastrofalne i dugoročne posledice i po porodicu i po društvo u celini”, navodi se u saopštenju.

Saopštenje su potpisali Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Kulturni centar “DamaD”, NVO “Urban-in”, Akademska inicijativa “Forum 10”, Udruženje građana “Takt info”, Inicijativa slobodnih građana (ISG) i Ekološko udruženje “Nešto zvučno”.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Irma Katipoğlu (@irmakatipoglu)

(Telegraf.rs)

Video: Počinje suđenje instruktoru jahanja optuženom za silovanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NP

    4. jul 2023 | 19:29

    More znate se vi dobro i imate sporne račune,ništa nije slučajno ali za javnost nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA