Vreme čitanja: oko 1 min.

Osuđenici i zaposleni u Zabeli u humanitarnoj akciji "Čep za hendikep"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fondacija je iz tog razloga dodelila priznanje ovoj kazneno-popravnoj ustanovi, a tokom posete predstavnika fondacije Zabeli dogovoreno je da se održi serija predavanja na temu mehanizama prevazilaženja životnih teškoća uz podršku Uprave za izvršenje krivičnih sankcija

  • 0
UIKS Foto: UIKS

Osuđena lica i zaposleni u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac (Zabela) prikupili su više od 600 kilograma čepova u humanitarnoj akciji „Čep za hendikep“ za kupovinu medicinskog pomagala za osobu sa invaliditetom sa teritorije Braničevskog okruga.

Zaposleni i osuđenici u ovom zavodu od 2017. godine aktivno učestvuju u akciji pomoći osobama sa invaliditetom i do sada je prikupljeno nekoliko tona čepova koji su predati fondaciji „Čep za hendikep“.

Fondacija je iz tog razloga dodelila priznanje ovoj kazneno-popravnoj ustanovi, a tokom posete predstavnika fondacije Zabeli dogovoreno je da se održi serija predavanja na temu mehanizama prevazilaženja životnih teškoća uz podršku Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

hendikep“ za kupovinu medicinskog pomagala za osobu sa invaliditetom sa teritorije Braničevskog okruga" ids="4449607,4449609,4449617" safe="true">

Ova akcija je samo jedan u nizu primera humanosti osuđenih lica koji su ranijih godina svoj novac izdvajali u raznim akcijama. Skoro 200 osuđenika iz Zabele se 2020. godine u jeku pandemije korona virusa

odreklo dela novca koji su dobili od države u iznosu od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije i usmerili ga za lečenje bolesne dece.

Oko 4.700 osuđenih lica u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu) pokazalo je ponovo te godine empatiju odlukom da ustupe svoje suve obroke najsiromašnijim građanima.

Ogromnu podršku su pružili osuđenici u KPZ u Nišu kada su 2018. godine odlučili da zajedno sa zaposlenima, doniraju novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe koji ima presudan značaj za život tek rođene dece u tom gradu.

(Telegrafrs.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA