Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo: Zahtevaćemo dodatne informacije, niko nije ukazivao na umešanost Vulina u kriminal

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom rada na ovim predmetima, kao i drugim predmetima ovog tužilaštva, nijedna međunarodna policijska niti pravosudna institucija, kao ni domaća, nije ukazivala na postojanje umešanosti Aleksandra Vulina u bilo kakvu kriminalnu aktivnost

  • 4
MInistar Vulin-Trilateralni sastanak-Migracije Foto: MUP

Sa informacijom da se direktor Bezbednosno informativne agencije Aleksandar Vulin nalazi na listi sankcionisanih pojedinaca Ministarstva finansija SAD, (OFAC) i razloge zbog kojih se našao na listi, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, je upoznato iz domaćih sredstava javnog informisanja.

U prethodnom periodu, u vreme dok je Aleksandar Vulin bio ministar unutrašnjih poslova, a i sada kada je direktor Bezbednosno infomativne agencije Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, je u saradnji sa ovim institucijama u predistražnom i istražnom postupku, uspešno sarađivalo i realizovalo više predmeta organizovanog kriminala, među kojima su i najznačajniji protiv organizovanih kriminalnih grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Darka Šarića, grupe „Vračarci“ i transnacionalnog organizovanog kriminala, u kojima je ostvarena i vrlo intenzivna međunarodna saradnja a koja se vezuje i za podatke sa SKY

ecc.

Tokom rada na ovim predmetima, kao i drugim predmetima ovog tužilaštva, nijedna međunarodna policijska niti pravosudna institucija, kao ni domaća, nije ukazivala na postojanje umešanosti Aleksandra Vulina u bilo kakvu kriminalnu aktivnost.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal će radi provera iznetih navoda u medijima, zahtevati dodatne informacije, kako od domaćih, tako i od pravosudnih institucija SAD ali i drugih međunarodnih partnera, i zahtevati dostavljanje konkretnih dokaza koje se odnose na Aleksandra Vulina.

Podsećamo da u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku, svako fizičko ili pravno lice, domaća ili strana institucija, koja raspolaže bilo kakvim dokazom da je učinjeno krivično delo koje je u nadležnosti Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, može te dokaze dostaviti ovom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Video: Vulin: Od Evropola smo saznali da se sprema atentat na Vučića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Züri

    14. jul 2023 | 14:40

    Ispitajte jer gde ima dima sigurno postoji i vatra.

  • Miki

    14. jul 2023 | 15:28

    Dobro se secam da su amerikanci i ranije odbijali da prime nasu delegaciju u Vasingtonu kada su sumnjali na neke kriminalne aktivnosti pa se ispostavilo da je ubrzo zatim uhapsena drzavna sekretarka MUP.

  • Др

    14. jul 2023 | 17:43

    Не! Нема ту додатних информација. Одмах хапсити и омогућити опозиционим ботовима самозадовољавање на порталима, јер само то и знају!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA