≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saslušan bivši košarkaš Zvezde zbog sumnje da je pretukao suprugu: Njoj pukla bubna opna, pevačica im "kriva"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imajući u vidu da je oštećena ispitana, pri čemu nije želela da svedoči, kao i činjenicu da je osumnjičeni neosuđivan, tužilaštvo nije podnelo predlog za određivanje pritvora

  • 2
Vuk Radivojević Foto-Ilustracija: MN Press/Marko Metlas, Marko Jovanović

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je osumnjičeni Vuk Radivojević, bivši košarkaš Crvene zvezde zbog nasilja u porodici i ispitana je oštećena L.R. supruga osumnjičenog.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, ona je rekla da su se posvađali jer je njen suprug nazdravljao sa pevačicom. Nakon žučne rasprave usledile su batine.

Njoj su konstatovane teške telesne povrede u vidu pukle bubne opne.

Vuk Radivojević Foto: MN Press/Marko Metlas

Prilikom saslušanja osumnjičeni je u prisustvu izabranih branilaca iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, a oštećena L.R. je u prisustvu punomoćnika izjavila da, u skladu sa njenim zakonskim pravom, ne želi da svedoči.

Punomoćnik oštećene je predložio da se prema osumnjičenom ne predlaže nijedna mera za obezbeđenje prisustva okrivljenog, niti produženje hitnih mera koje su izrečene u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

Imajući u vidu da je oštećena ispitana, pri čemu nije želela da svedoči, kao i činjenicu da je osumnjičeni neosuđivan, tužilaštvo nije podnelo predlog za određivanje pritvora, kao ni predlog za određivanje mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenom.

Osumnjičenom Vuku je juče po nalogu javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 časova od strane PS Zvezdara.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom Radivojević je stavljeno na teret da je posle ponoći 17.07.2023. godine svojoj supruzi, oštećenoj L.R. nakon verbalne rasprave naneo više udaraca, usled kojih je zadobila tešku telesnu povredu.

U toku postupka biće ispitani drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naređeno vršenje medicinskog veštačenja telesnih povreda, kao i vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, zatim pribavljeni drugi materijalni dokazi, te preduzete i ostale radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke.

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusica

    18. jul 2023 | 13:08

    Zalosno, naneo zeni teske telesne povrede i nije mu odredjen protvor, iznalaze se razna opravdanja. Da li se tako radi sa svakim nasilnikom ili samo sa ppznatim imenima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA