≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je došlo do sudara voza i automobila u kom je poginulo dvoje mladih u Vrčinu: Oglasile se Železnice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apeluju na vozače drumskih vozila da, posebno prilikom prelaska preko pruge na putnim prelazima, poštuju saobraćajnu signalizaciju i budu pažljivi

  • 7
Pruga Foto: Pixabay

Na putnom prelazu između Vrčina i Lipa, koji je obezbeđen saobraćajnim znakovima drumske signalizacije na putu, sinoć u 23.35 sati dogodila se nesreća kada je teretni voz naleteo na drumsko vozilo koje je prelazilo prugu, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Kako je navedeno, u toj nesreći poginuli su mladić i devojka, a lakše je povređena sedamnaestogodišnja devojka, koji su se nalazili u drumskom vozilu, prenosi Tanjug.

Drumsko vozilo kretalo se lokalnom saobraćajnicom iz pravca Vrčina prema Kasapovcu i u trenutku kada je prelazilo prugu, naišao je teretni voz, koji je udario u desnu stranu drumskog vozila.

Nakon što su policija i tužilaštvo izvršili uviđaj, uklonjeno je drumsko vozilo i popravljena železnička infrastruktura koja je u ovoj nesreći bila oštećena, kaže se u saopštenju.

Infrastruktura železnice Srbije izražava saučešće porodicama nastradalih u ovoj nesreći.

Infrastruktura železnice Srbije i ovaj put ponovo apeluje na vozače drumskih vozila da, posebno prilikom prelaska preko pruge na putnim prelazima, poštuju saobraćajnu signalizaciju i budu pažljivi, kako bi se izbegle nesreće i sačuvali ljudski životi.

(Telegraf.rs)

Video: Opasne pruge Srbije: Alarmantni podaci o železničkim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jel

    25. jul 2023 | 08:57

    vozač imao probnu vozačku dozvolu?Ako je imao nije smeo biti za volanom u to vreme.Da se poštuje zakon manje bi svih ovih tragedija bilo.

  • duma

    25. jul 2023 | 13:25

    nema zagovaranja vozaca tokom voznje.to pogotovo vazi za mlade vozace.zapamtite to i zivecete dugo.

  • Viktor

    25. jul 2023 | 13:24

    Zeleznica koliko god tvrdi da je obezbedjena zapravo nije, zivim u vrcinu i vec smo se svi zalili da treba da postave rampu medjutim niko nista idalje niko nece da preuzme nikakve mere, prelaz preko pruge nije pregledan tako da ne mozes biti u mogucnoati da vidis voz dok sa kolima ne zgazis vec na prugu, molimo zeleznicu jos jednom da postave rampe po Vrcinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA