Vreme čitanja: oko 1 min.

Masovno hapšenje u Kraljevu, pali i policajci: Štelovali testove za vožnju, ovako su pustili 41 osobu da prođe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korišćenjem HDMI kablova i WIFI miševa, nezakonito pristupa računarima koji su povezani na MUP-ovu aplikaciju i tako rešava testove za polaganje vozačkog ispita za A i B kategoriju

  • 2
MUP, hapšenje Printskrin: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja i jednu osobu zbog istog krivičnog dela u pomaganju.

Uhapšeni su M. Ž. (64) zakonski zastupnik Privrednog društva "M&S" DOO Trstenik, M. P. (59) odgovorno lice ovog privrednog društva, Lj. M. (53) i Z. M. (54) policijski službenici PU Kruševac, dok je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju uhapšen M. M. (39).

Sumnja se da su M. Ž. i M. P. članovi komisije za održavanje teorijskog dela vozačkog ispita, kao i policijski službenici Lj. M. i Z. M., u toku 2022. i 2023. godine, angažovali M. M. da za vreme polaganja teorijskog vozačkog ispita, u prostorijama "M&S" korišćenjem HDMI kablova i WIFI miševa, nezakonito pristupa računarima koji su povezani na MUP-ovu aplikaciju i tako rešava testove za polaganje vozačkog ispita za A i B kategoriju.

Sumnja se da su na ovaj način 41 kandidatu, prekoračivši svoja ovlašćenja, omogućili da položi teorijski vozački ispit za A i B kategoriju što predstavlja obavezni uslov za dobijanje vozačke dozvole.

Takođe, sumnja se da su od 41 kandidata, njih 31, na opisan način pribavljena uverenja o položenom vozačkom ispitu, predali nadležnim policijskim upravama i policijskim stanicama na osnovu kojih su dobili vozačke dozvole. Protiv njih biće podnete krivične prijave u redovnom postupku za krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

M. M. i M. Ž. su sprovedeni tužiocu, dok je M. P, Lj. M, i Z. M. određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u nadležno tužilaštvo.

(Telegraf.rs)

Video: Zavirite u korumpirani raskoš: Uhapšen načelnik saobraćajne policije jer je sagradio vilu od zlata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asteri

    25. jul 2023 | 21:22

    Svaka čast državnim organima na otkrivanju i ovakvih kriminalnih dela, a i reagovanju! Da je više ovakvih službi… sve pohvale za sektor i organizaciju!

  • Sudija Dred

    25. jul 2023 | 18:37

    Tako je Milicijo mojaaa: HAPSI,PRIVODI,VEZUJ,ISPITUJ ✊️✊️👊👊 Posle se pitamo odakle ovoliko stradalih u saobraćajnim nesrećama? A oni dobijaju dozvole preko veze 😠😡😡

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA