Vreme čitanja: oko 1 min.

Sahranjen jedan od dečaka koji su nestali kod Apatina: Porodica drugog mališana čeka DNK tela iz Hrvatske

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad su, prekjuče, dobili rezultate DNK analize, koji su potvrdili da se radi o njihovom detetu, ugasila se i poslednja nada da je možda negde živ i da će im se vratiti kući

  • 2
Ronioci nestali decaci Apatin Partik B. Antonio M. Foto: Milena Đorđević, Nove Apatinske Novine

Posmrtni ostaci Patrika Bogdana (10), jednog od dvojice dečaka koji su nestali 29. maja na obali Dunava u Apatinu sahranjeni su juče na Donjem groblju u Apatinu.

Više stotina ljudi okupilo se da oda počast malenom Patriku i pruži podršku njegovim potpuno slomljenim roditeljima i najbližoj rodbini. Grobljem su se, dok se duga povorka kretala ka poslednjem dečakovom počivalištu prolamali jecaji i jauci njegove nesrećne majke, koja se jedva držala na nogama, neprekidno grleći beli kovčeg sa telom njenog mezimca. Na čelu tužne povorke sa buketima belog cveća kretali su se Patrikovi školski drugovi i vršnjaci iz naselja, a za njima i rodbina, komšije i prijatelji koji nisu krili suze za stradalim mališanom.

Ovim je dvomesečna agonija porodice Bogdan završena.

Kad su, prekjuče, dobili rezultate DNK analize, koji su potvrdili da se radi o njihovom detetu, ugasila se i poslednja nada da je možda negde živ i da će im se vratiti kući.

Agonija porodice drugog nestalog dečaka, Antonija M. (11) i dalje traje.

Čekaju se rezultati DNK analize koji će utvrditi da li je utopljenik, pronađen 7. juna u Dunavu kod Dalja u Hrvatskoj, njihov Antonio. Nakon pregleda fotografija koje su roditeljima tada predočene u tamošnjoj policiji, Antonijevi roditelji nisu mogli da potvrde da se radi o njihovom sinu. Dali su krv za DNK analizu, koja će, kad bude završena, dati odgovor na pitanje da li se radi o Antoniju ili ne.

Video: Ronioci Žandarmerije pretražuju reku, pretražuje se i dno Dunava sonarom

(Telegraf.rs/Apatinskenovine.rs)

Video: Nastavak potrage za dečacima u Apatinu, na terenu ronioci Žandarmerije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA