≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je motiv pokušaja ubistva na Voždovcu: Mihajlo primio 7 metaka, veče pre toga Ivan mu zapalio ćebe u stanu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ranjeni se nalazi u Urgentnom centru i u teškom je stanju, kako je za Telegraf rečeno - intubiran je

  • 3
Hapšenje Voždovac Foto: MUP

Ivan N. (49) koji je uhapšen nakon što je ispalio sedam hitaca u Mihajla Č. (51) u stanu u Zaplanjskoj ulici na Voždovcu, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu i branio se ćutanjem. Takođe, otkriveni su detalji i motiv pokušaja ubistva.

"U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Ivan N. (43) zbog sumnje da je 25. jula 2023. godine u stanu na Voždovcu iz bezobzirne osvete sa umišljajem pokušao da ubije Mihajla Č., pri čemu je neovlašćeno nosio vatreno oružje i municiju. Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da Ivanu N. odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je osumnjičeni u cilju osvete zbog oštećenja ruke koju je zadobio pre oko godinu dana, a za koju je smatrao odgovornim oštećenog Mihajla Č, najpre, 24. jula posmatrao stan Mihajla Č. i čekao da ga on napusti, nakon čega je obio vrata stana i ušao u stan, gde je u spavaćoj sobi, na krevet stavio ćebe i zapaljeni časopis, usled čega je krevet počeo da gori, a vatra je kasnije ugašena intervencijom oštećenog.

Sledećeg dana oko 10.20 časova, kako se sumnja, Ivan N. je došao do stana u kojem Mihajlo Č. živi i pozivao ga da mu otvori, što oštećeni nije uradio, pa je Ivan N. nasilno otvorio vrata gde je iz pištolja marke u pravcu oštećenog, koji se nalazio u predsoblju stana, ispalio više projektila nanevši mu na taj način teške telesne povrede opasne po život.

Nakon toga, udaljio se iz stana u nepoznatom pravcu, a oštećeni je prevežen u bolnicu gde je podvrgnut hiruškoj intervenciji", rečeno je.

Ranjeni se nalazi u Urgentnom centru i u teškom je stanju. Kako je za Telegraf rečeno - intubiran je.


Oglasio se MUP

Beogradska policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, brzom i efikasnom akcijom uhapsila je Ivana N. (44) zbog teškog ubistva u pokušaju i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija.

On se sumnjiči da je u Zaplanjskoj ulici na Voždovcu ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu pedesetjednogodišnjeg muškarca.

Video: Pogledajte video hapšenja za teško ubistvo u pokušaju

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte snimak hapšenje za ubistvo u Zemunu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VA

    27. jul 2023 | 13:57

    Neraščišćeni odnosi i dugovi su najčešći motivi ,osveta ĵoš uvek je raširena na Balkanu .

  • zule

    27. jul 2023 | 13:42

    Pa je l’ Ivan N. ili je Ivan K.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA