≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Molimo vas, Boris to ne bi voleo": Porodica i prijatelji nastradalog veterinara iz Bogatića uputili molbu

Vreme čitanja: oko 2 min.

U opštini Bogatić danas i sutra su Dani žalosti. Državne zastave su spuštene na pola koplja, utihnula je muzika u kafićima i restoranima, otkazane su planirane zabavne manifestacije

  • 13
Boris Dražić Foto: Facebook/Boris Dražić

Boris Dražić (44) doktor veterinarske medicine iz Bogatića, koji je tragično preminuo od povreda zadobijenih kada je branio prijatelja od trojice nasilnika, biće sahranjen sutra.

U opštini Bogatić danas i sutra su Dani žalosti. Državne zastave su spuštene na pola koplja, utihnula je muzika u kafićima i restoranima, otkazane su planirane zabavne manifestacije.

Iz poštovanja i pijeteta otkazana je i manifestacija "Izažanjac" koja je trebalo da se održi u subotu, a koju organizuje istoimeno Društvo za očuvanje običaja Mačve koje predvodi stomatolog dr Obad Ulardžić.

Pre dva dana anonimni organizatori su preko jednog profila na društvenoj mreži Fejsbuk pozvali građane Bogatića i okoline da se u petak u 20 časova okupe na protestu "Svi smo mi Boris - Bogatić protiv nasilja".

Naveli su da je građansko okupljanje i protest protiv svakog oblika nasilja i da nema nikakve veze sa politikom. Takođe je objavljeno da bi na skupu trebalo da se obrati nekoliko govornika, a nakon kratke šetnje u crkvenoj porti upale sveće.

Porodica i najbliži prijatelji nastradalog Borisa Dražića danas su, takođe na društvenim mrežama, uputili javnu molbu koju prenosimo u celosti:

"Dragi naši, želim da vam se obratim prvi i poslednji put posle nemilog događaja koji nas je zadesio. Tragičnog događaja u kom je naš sin, brat, prijatelj doktor Boris Dražić izgubio život na surov način. Obraćam vam se u ime svih prijatelja, porodice i poštovalaca pokojnog Borisa, a u vezi protesta koji se organizuje 28. jula, protesta protiv nasilja, odavanja pošte našem dragom prijatelju, doktoru, sugrađaninu… Molimo vas da ispoštujete na prvom mestu porodicu, a onda i nas, da se ta šetnja završi onako kako bi to trebalo i kako bi dolikovalo jednoj ljudskoj veličini poput Borisa. Da ne mešate politiku u sve ovo, da ne držite nikakve govore jer, znajući Borisa, on to ne bi voleo. Porodica i prijatelji podržavaju skup odavanja počasti našem Borisu, mirnom šetnjom sa puno poštovanja kakav je i sam Boris bio. Unapred zahvalni, skrhani bolom, porodica Dražić i prijatelji", navodi se u apelu.

Podsetimo, Boris je zadobio teške povrede opasne po život kada je krenuo da pomogne prijatelju D.M. (28) kojeg su po izlasku iz kafića, kako se sumnja, napali D.D. (20), S.B. (22) i Đ.L. (18).

Tragedija koja je uznemirila Mačvu dogodila se posle fajronta ispred jednog kafića u centru Bogatića u prisustvu velikog broja svedoka.

- Odgurnuli su D.M. koji se počeo da se brani i izbila je žestoka tuča. Boris je izašao nešto ranije iz kafića i stajao je pored automobila. Kada je video šta se događa krenuo je da pomogne i tada dobio snažan udarac od kojeg je izgubio svest i pao kao pokošen na trotoar.

Onda je drugi mladić nastavio da ga šutira po glavi i telu. Tuču su prekinuli policajci koji su bili u patroli stotinak metara daleko, pozvali su hitnu pomoć i uhapsili dvojicu mladića, a trećeg nešto kasnije jer je pobegao sa lica mesta - naveo je naš izvor.

Teško povređeni Boris Dražić je u komi transportovan do Šapca, a potom u Klinički centar u Beogradu gde je posle četiri dana podlegao povredama.

(Telegraf.rs)

Video: Potresna ispovest majke tragično nastradalog dečaka u Vranju koga je usmrtila greda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    27. jul 2023 | 22:19

    Sad ih zatvorite dozivotno pa drugima nece pasti napamet da se tako ponasaju...

  • super slavko

    27. jul 2023 | 23:06

    Tako je! Javno sudjenje da se prenosi na TV-u! A kada ( i ako ) ih osude na po 40 godina da bude slavlje u opštini Bogatić! Tako da nikome više u Srbiji ne padne na pamet da bude bahati nasilnik!

  • Dasa

    27. jul 2023 | 23:15

    Stop nasilju za sva vremena...neka zavlada mir i ljubav medju ljudima! Saosecamo u bolu porodice i molimo se Bogu da ovakvog coveka sacuva za vecnost! Ogorceni do krajnjih granica ocekujemo da divljaci budu adekvatno kaznjeni...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA