≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Odloženo suđenje ocu: Držao ćerku zarobljenu u stanu, preti mu više od 10 godina "robije" i dve posebne mere

Vreme čitanja: oko 3 min.

Devojčica je u stanu pronađena 24. marta u kupatilu stana u lošem stanju, a potraga za Pašajlićem trajala je četiri dana

  • 6
Uroš Pašajlić Suđenje Foto: MUP Srbije

Suđenje Urošu Pašajliću koji je svoju osmogodišnju ćerku L. P. držao zatočenu u stanu na Zvezdari odloženo je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu jer je advokat Nemanja Lukić na odmoru, o čemu je sud bio obavešten.

Pašajlić je rekao da je sam angažovao advokata i da je upoznat sa tim da njegov advokat danas neće prisustvovati suđenju, ali i da će njegov branilac biti prisutan na narednim ročištima.

Naredno suđenje je zakazano za 8. septembar.

Podsetimo, devojčica je u stanu pronađena 24. marta u kupatilu stana u lošem stanju, a potraga za Pašajlićem trajala je četiri dana. On je lociran je pomoću baznih stanica mobilnog telefona i uhapšen u štek stanu na Karaburmi, gde ga je krio prijatelj.

Tokom istrage slučaja sa Zvezdare, "isplivali" su stravični detalji.

- Devojčica (8) je živela sama u tom stanu, on je ponekad dolazio i obilazio. Živela je u kupatilu, zaključana. Ključ je bio sa spoljne strane brave. Kada je otključano, ona je nađena u kadi, obučena. Nije imala vidljive povrede, ali je bila u katastrofalnom stanju. Ceo stan je bio pun smeća -  rekao je za Telegraf.rs sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Uroš Pašajlić Uroš Pašajlić; Foto: Ustupljena fotografija

Za činjenicu da Pašajlić ćerku drži zatočenu policija je saznala kada je Pašajlićeva partnerka Ivana L. (47) prijavila.

- Došla je u stanicu sa vidnim teškim povredama na licu. Rekla je da ju je Uroš udario glavom u nos i da misli da joj ga je polomio. Tada je navela da je saznala da on ima ćerku koju drži u stanu u Mirijevu i koju samo povremeno obilazi - rekao nam je sagovornik.

Ivana je takođe bila zatočena i to u stanu u Borči.

Kako je ispričala policiji, Pašajlić ju je 19. marta pretukao, a ona je pet dana kasnije skupila snagu da pobegne i prijavi ga. Rekla je da nije smela da izađe iz stana u Borči jer ga se plašila, kao i da joj je nos slomio glavom. Tada je saznala da Pašajlić ima ćerku koju drži zaključanu u stanu na Zvezdari, da devojčima ima osam godina i tamo živi sama, a on je ponekad obilazi kako bi joj odneo hranu.

Optužen za dva krivična dela

Pašajlić se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu branio ćutanjem, a naveo je da duže vreme pije i koristi narkotike.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne oštećene L. P. čime bi učinio krivično delo Nasilje u porodici.

U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog Pašajlića stiču obeležja i krivičnih dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i Kršenje porodičnih obaveza. Takođe, biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je nad Ivanom L. (47) emotivnom partnerkom počinio Nasilje u porodici, Zlostavljanje i mučenje i Protivpravno lišenje slobode, navedeno je u sopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Pašajlić je optužen za dva krivična dela - Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje na štetu maloletnog lica - a mogao bi da dobije više od 10 godina robije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    28. jul 2023 | 12:16

    Minimum 15 godina robije ovom monstrumu kao i trajna zabrana prilaska detetu.

  • Sasa

    28. jul 2023 | 12:24

    Svaka ovo zemaljska kazna je blaga za ovog monstruma.

  • Н. С.

    28. jul 2023 | 12:45

    ДА ЛИ ОВО МОГУЋЕ ОВО ШТО ЧИТАМ.? ВИШЕ ОД ДЕСЕТ ГОДИНА?. А ДЕТЕ ЗА СВА ВРЕМЕНА ИНВАЛИД. ЈЕЛ' ТО ИЗНОСИ. 10 ГОД?. ЗАТВОРИТЕ ГА ЗАУВЕК,. И ПОВРЕМЕНО ГА ОБИЛАЗИТЕ , ЗБОГ НЕКЕ ЈАДНЕ ХРАНЕ. КАКВУ ЈЕ ОН ОДНОСИО ТОМ ЈАДНОМ ДЕТЕТУ. ДА ОСЕТИ СВОЈУ НЕГУ. СКОТ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA