Vreme čitanja: oko 3 min.

Priča jedne Dušice, žrtve muža nasilnika, ganula je celu Srbiju: Ovo je odluka Tužilaštva u Kraljevu

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Mama, odmah povuci tužbu". Pitala sam zašto, a on je odgovorio: "Rekao je da će da te ubije", kaže Dušica

  • 17
Dušica Sremčević Foto: Privatna arhiva

Dušica Sremčević iz Kraljeva prijavila je bivšeg supruga policiji zbog pretnji smrću koje je dobila, a koje joj je preneo desetogodišnji sin. Nakon prijave, Marjanu B. određena je zabrana prilaska i komuniciranja do 48 sati u odnosu na decu i nju, nakon čega je mera i produžena.

Kako kažu iz Osnovnog javnog tužilaštva u Kraljevu, ta institucija intenzivno radi na slučaju jer nije prvi put da Dušica prijavljuje supruga, koji je ranije osuđivan jer ju je pretukao. Zbog toga je hitna mera zabrane prilaska i komunikacije produžena na 30 dana.

Kako je Dušica ispričala u svojoj ispovesti za Telegraf.rs, sva njena komunikacija sa suprugom odvijala se preko mlađeg sina, koji se viđao sa ocem. Stariji se sa ocem ne viđa jer je, kao i majka, trpeo nasilje.

- Mlađi sin je trebalo da se vidi s njim u subotu. Tada ga je opet pozvao, ali on je i dalje bio nedostupan. Razmišljala sam o tome kako je nedostupan tri dana, pomislila sam da nešto nije u redu. Ušla sam na njegov Viber profil da vidim kada je poslednji put bio onlajn i videla sam fotografiju tužbe sa natpisom "da Bog da sve dala na lekove". To mi je bio alarm da nešto nije u redu i da moram da odem u policiju da vidim šta je sa njim - rekla je.

Plašila se, kaže, da se njen suprug ne mota oko njene kuće. Očekivala je burnu reakciju i probleme kada mu stigne poziv za naknadu štete. Policijski inspektor koji je vodio njihov slučaj nasilja u porodici saopštio joj je da je njen bivši suprug prešao granicu sa Crnom Gorom.

- Kod njegovih komšija sam se raspitala zašto je otišao. Rečeno mi je da je nestao bez traga i da je rekao da ne može više da živi tu i da više nikada nikome neće da se javi. Od tada je prošlo oko 10 dana i pojavio se u petak, 28. jula. Zvao je mlađeg sina, rekao je da 10 dana nije mogao da bude tu, da je morao nešto da obavi i da je zbog toga morao da mu bude isključen telefon i pozvao ga je da se vide. Pustila sam dete kod njega jer je rekao da želi da se vidi sa ocem - dodala je Dušica.

Dušičin mlađi sin kod oca je proveo vikend, a sinoć se vratio i izgovorio nešto što je Dušici unelo jezu.

- Prvo što mi je rekao kada je ušao u kuću bilo je: "Mama, odmah povuci tužbu". Pitala sam zašto, a on je odgovorio: "Rekao je da će da te ubije". Dete mi je dalje ispričalo da je rekao da će da me izbode nožem ukoliko ne povučem tužbu, da neće da bude dobro, da me je prošli put samo izudarao, a da će ovog puta da bude gotovo. Rekla sam sinu da ga pozove telefonom jer sam znala da će i preko telefona sve da ponovi. SIn ga je pozvao, uključio je spikerfon, a ja sam snimala razgovor. Svašta je rekao, između ostalog da, ako ne povučem tužbu, neće valjati za decu, jer će da ostanu bez oba roditelja. To je ponovio dva puta - istakla je u potresnoj ispovesti koju možete da pročitate ovde.

Dodaje i da je njen bivši suprug rekao da ne trpi nepravdu i da mu je u ovoj državi naneta velika nepravda, kao i da "može da ubije 20 ljudi ako treba i da robija 40 godina za pravdu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZVEZDA

    1. avgust 2023 | 17:06

    Dobro, JA MOLIM DA MI SE OBJASNI PO HILJADITI PUT PITAM ZA SLIČNE SLUČEJEVE.... ELEM, ŠTA ĆE BITI KAD PROĐE TIH 30 DANA ??? I zašto zakon misli da zabrana prilaska može da spreči čoveka da priđe i ko zna šta još uradi...

  • Ja 2

    1. avgust 2023 | 16:53

    Mene je muz svestenik tukao i zlostavljao 15 god,sve dok nisam smogla snage da odem.Imam dvoje dece,cerka je sa mnom,a sin je ostao sa njim i okrenuo ga je protiv nas,nemamo uopste komunikaciju a on konstantno salje poruke sa sinovog broja i predstavlja se kao on.Prijavljivali smo ga,odrede zabranu i onda se agonija nastavlja.Plasim se za sina,u socijalnom su mi rekli da moram da podnesem razvod braka da bih ga videla,a ja trenutno finansijski nisam u mogucnosti.Posle psihickog maltretiranja i tuce godinama,zivota kao u zatvoru ,on je i dalje svestenik i niko nista nije uradio po tom pitanju a upoznati su sa tim.Slava Bogu da nisam izgubila veru u Njega,a kako ce se sve zavrsiti nikoga nije briga...

  • Kraljevo

    1. avgust 2023 | 17:00

    Dešavalo mi se da se mi nije jasno kada čujem za nasilnika ili ubicu da komšije pričaju da je ovako bio skroz super. E sad mi se to desilo. Marjana i Dušicu sam upoznala davno, zbog posla,10ak god ima, trudna je bila, on je držao kao malo vode na dlanu, stalno nasmejani, ona prelepa. Potkrala se greška meni u papirima, on je video i vratio mi 850e a nije morao, ja ne bi ni znala. Dugo ih nisam videla samo mi je jako žao da se sve ovo dešava. Nadam se da će da ova situacija da se reši jer njegovo ponašanje zaista znak za uzbunu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA