≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen policajac iz Beograda: Evo šta mu se stavlja na teret

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obojica osumnjičenih su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu

  • 7
Darko Šarić hapšenje Dedinje, kuća Foto: ATA Images

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Nemanja J. (32) i Darko B. (31) zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je Nemanja J., policijski službenik, zaposlen kao administrativni radnik u Odseku za upravne poslove Policijskoj stanici Palilula, neutvrđenog dana iz PS Palilula izneo veću količinu oružja, municije i eksplozivinih materija i držao ih u stanu u Mirijevu, u nameri da ih preda Darku B.

Osumnjičeni su 1. avgusta 2023. godine zajedno izneli oružje iz stana, koje su stavili u prtljažni kofer i postavili kofer na motocikl u vlasništvu Darka B., koji se nalazio ispred stana, nakon čega su lišeni slobode od strane pripadnika Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Tom prilikom je pronađeno i zaplenjeno 2.166 komada metaka različitog kalibra, 2 ručne bombe, 1 dimna bomba, 2 improvizovana ispaljivača metaka koji predstavljaju vatreno oružje, kao i više različitih delova oružja.

Obojica osumnjičenih su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boško

    4. avgust 2023 | 11:31

    To je sve narod predao bez ikakvog evidentiranja i normalno da ce lopovi u uniformi da iskoriste da bi zaradili! Glupi sistem koji nas vodi pravo u propast!

  • Gaga Sc Zoki

    4. avgust 2023 | 10:50

    Pa vi zaposlite 1100 pripadnikaMUP-a ,sa ko zna kakvim namerama oni stupaju na posao!

  • Rs

    4. avgust 2023 | 12:31

    I tako policajci prodaju oružje migrantima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA