Vreme čitanja: oko 2 min.

"13 godina sam te čuvala kao oči u glavi": Potresne reči majke nastradalog dečaka iz Bačke Palanke

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mili moj anđele, hvala ti na svakom osmehu, na svakoj tvojoj šali, na neizmernoj ljubavi", napisala je majka

  • 3
Dete (13) stradalo od udara struje, Bačka Palanka, struja Foto-kolaž: Facebook, Shutterstock

Strašna tragedija dogodila se pre sedam dana u Bačkoj Palanci kada je od strujnog udara stradao dečak (13). Njegova majka objavila je potresnu poruku na Fejsbuku.

- Mili moj anđele, hvala ti na svakom osmehu, na svakoj tvojoj šali, na neizmernoj ljubavi, na svakom trudu i pomoći - napisala je njegova majka na i dodala:

- Hvala ti što si mi ovih 13 godina učinio posebnim i nezaboravnim. Čuvala sam te kao oči u glavi, a sad te molim da ti čuvaš mene, tatu, batu i seke.

Lekari su pokušali reanimaciju, ali bez uspeha.

Oglasio se Pašalić

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je sapštio da ga je lokalna vlast Bačke Palanke obavestiila da je tamo 31. jula dečaka ubio udar struje iz kabla koji najverovatnije pripada javnoj rasveti.

Preneo je i da ga je ta samouprava obavestila da ona nije dobila nijednu prijavu građana Bačke Palanke zbog neobezbeđenih kablova pod naponom.

Pašalić je u pisanoj izjavi najavio da će se obratiti svim nadležnim institucijama koje mogu biti odgovorne za pogibiju dečaka.

„Zamenik predsednika Opštine Bačka Palanka me je informisao da je u noći 21. jula u dvorištu svoje kuće poginuo teča dečakove majke tako što je uhvatio kabl u svom dvorištu, i da ne poseduje saznanja o tome iz kojih razloga je kabl bio neobezbeđen i dostupan pokojniku“, rekao je Pašalić.

Pašalić je naveo da mu je zamenik predsednika Opštine preneo da je otišao tamo, da tada u tom domaćinstvu nije bilo električne energije, a vatrogasci i hitna pomoć su ga informisali o situaciji.

„Zamenik predsednika Opštine Bačka Palanka mi je još preneo da je u večernjim satima 31. jula u Dositejevoj ulici ispred broja 38, stradalo maloletno lice usled strujnog udara iz kabla koji je, po njegovom mišljenju, bio neobezbeđen i pripada javnoj rasveti. On je naveo i da dečak nije poginuo ispred svoje kuće jer je njegovo prebivalište na drugoj adresi“, rekao je Pašalić.

Zaštitnik građana je kazao da mu je zamenik predsednika Opštine Bačka Palanka rekao da, što se tiče 27 prijava građana da se uklone kablovi pod naponom koje je 21. jula oluja oborila, što se pominje u medijima, rekao da „nijedna nije stigla službama lokalne samouprave“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rope

    7. avgust 2023 | 09:43

    Backa Palanka je postala najkorumpiranija opstina u Srbiji.U vlasti sve krimosi, zelenasi.Stidim se sto zivim u takvom okruzenju.

  • Paja patak

    7. avgust 2023 | 09:32

    Ko ce da odgovara sto su se tezice danima vukle po putu i ubile jedno dete?....naravno niko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA