≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porodice stradalih u Ribnikaru tužile porodicu dečaka koji je počinio masakr

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi postupak protiv oca dečaka zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti

  • 16
Kosta Kecmanović pucnjava škola Vračar Vladislav Ribnikar 2 Foto-montaža: Nikola Tomić, Nikola Anđić, Telegraf.rs, Tanjug/Tara Radovanović

Članovi porodica žrtava masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" podneli su tužbu protiv porodice dečaka (14) koji je 3. maja u toj školi ubio devet vršnjaka i čuvara.

Jednu tužbu podnelo je ukupno 27 tužilaca, a tuženi su maloletnik i njegovi majka i otac, potvrđeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha, a protiv dečakovog oca je u toku i krivični postupak koji je u fazi istrage pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presude pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica. Sud je ranije odredio u odnosu na oca dečaka privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

Da li će se sa tuženim zahtevom uspeti, u kom delu i u kojem iznosu videće se na kraju postupka. U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi postupak protiv oca dečaka zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • F EU

    9. avgust 2023 | 13:32

    Da li je realna potražnja penzije za rodbinu nastradalih,prvi put čujem za nešto ovako.

  • 🥶

    9. avgust 2023 | 14:34

    Niko decu vise nemoze da vrati sad moze da se izmislja i da se trazi sve i svasta. Patnja i tuga je postala do kraja zivota

  • Перагеније

    9. avgust 2023 | 14:36

    Сад ће "европејци" да "разапну" ове породице...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA