≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Drakulin saradnik tvrdi da ne poznaje napadača, a sa inspektorima ne sarađuje: Policija raspisala potragu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

  • 0
Ubistvo, Novi Beograd, policija uviđaj, kafe Ritual, Luka Žižić Nehruova 51, Foto-kolaž: Mateja Beljan

Beogradska policija traga za muškarcem koji je u subotu ujutru na Vračaru ranio Marjana D. , za koga se sumnja, da je blisko povezan sa Markom Drakulom.

Nezvanično, povređeni je inspektorima rekao da "ne poznaje napadača i da ne zna ni motiv".

On je nakon ranjavanja bio primljen u Urgentni centar i konstatovane su mu lake povrede.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Policija pokušava da na osnovu kamera i svedoka uđe u trag napadaču.

Ko je Marko Drakula?

Kako smo ranijer pisali, Drakula je optužen da je hteo cijanidom da otruje nekadašnjeg vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Optužnica za pripremu ubistva Jovana Vukotića trovanjem 2019. godine obuhvata četvoricu optuženih. Optuženi za pripremu Vukotićevog ubistva trovanjem hrane natrijum-cijanidom dok je bio u beogradskom Okružnom zatvoru, su Marko Drakula, Marjan D. i Nemanja Milutinović.

Njima se, zajedno sa Nikolom Jovanovićem, na teret se stavljaju i krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006. godine.

Kada je u pitanju pokušaj uvistva Vukotića, terete se da su pokušali da ga otkruju natrijum-cijanidom dok je u pritvoru u Beogradu čekao odluku o izručenju Crnoj Gori.

Naime, oni su obučeni u policijske uniforme presreli osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana. Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu.


Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje. Tada je u taksi vozilu u kojem su bili u trenutku hapšenja pronađen cijanid koji su hteli da mu stave u hranu koju svaki pritvorenik ima pravo da dobija od kuće ili iz restorana.

(Telegraf.rs)

Video: Prvi snimci sa mesta pucnjave: Ovde je ranjen mladić (26)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA