≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sin policajca pretio devojici ubistvom, policija ga odmah našla, sud odredio pritvor: Ima dva krivična dela

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je čim je obaveštena o pretnjama, devojku i njenu porodicu su sklonili na bezbedno mesto, a osumnjičenog D.Ž. su brzo locirali u jednom stanu u Šafarikovoj ulici, razoružali i uhapsili

  • 4
Novi Sad uhapšeni D.Ž. Foto: MUP Srbije

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, juče je posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu, odredio je pritvor do 30 dana dvadesetogodišnjem D.Ž., osumnjičenom da je u nedelju upućivao pretnje bivšoj devojci da će ubiti nju, pa sebe.

On se tereti za tri krivična dela: nedozvoljeno oružje, krađu i ugrožavanje sigurnosti.

Ova mera je zrečena jer postoje okolnosti koje ukazuju da bi mogao pobeći, da bi mogao ometati postupak uticajem na svedoke i zbog toga što postoje okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo.

Dvadesetogodišnjak je, podsećamo, uhapšen 13. avgusta, jer je iz jednost stana uputio pretnje nekadašnjoj devojci, ali je brzom i efikasnom akcijom, pripadnika MUP, UKP, Službe za suzbijanje kriminala, Specijalne antiterorističke jedinice, Pregovaračkog tima i PU Novi Sad uhapšen, i priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Mladić je, kako nezvanično saznajemo, iz porodične kuće u Tovariševu, od oca koji je policajac, ukrao službeni pištolj sa municijom, opasač sa lisicama i kolima se odvezao u Novi Sad, a otac je to odmah prijavio. Osumnjičeni je zatim otišao u iznajmljeni sta, odakle je uputio pretnje smrću dvadesetjednogodišnjoj devojci, kao i da će pucati na policiju ako pokušaju da ga uhapse.

Policija je čim je obaveštena o pretnjama, devojku i njenu porodicu su sklonili na bezbedno mesto, a osumnjičenog D.Ž. su brzo locirali u jednom stanu u Šafarikovoj ulici, razoružali i uhapsili.

U ovoj akciji, srećom, niko nije bio povređen, a kod osumnjičenog mladića, kako nezvanično saznajemo, pronađen je pištolj, nešto marihuane i vozilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    16. avgust 2023 | 08:39

    Dajte sliku lica...da ga svi vidimo. Imam ćerku, treba li da se stabim u položaj roditelja kome neko preti detetu ubistvom. Po kratkom postupku najstroža kazna zatvora. Ako je nešto naumio, jednom će imsprovesti u delo, videli smo iz iskustva ranijih. Sa ivim nema šale, pogotovo što je pronađeno i oružje, znači da je bio apsolutno u nameri da delo izvrši.

  • Pravda

    16. avgust 2023 | 09:39

    Da li je policijski službenik propisno i bezbedno čuvao svoje službeno naoružanje?

  • нс

    16. avgust 2023 | 10:31

    Отац ухапшен или не?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA