≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Držala lovačku pušku u sobi kojom je njen unuk (14) ubio mlađeg rođenog brata: Optužnica za babu iz Mladenovca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesna L. (56) lovačku pušku i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti

  • 0
Mladenovac, Ubistvo Međulužje, dečak ubio brata Foto: Marko Jovanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vesne L. (56) zbog sumnje da je nevlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu, usled čega je njen stariji unuk 6. jula ove godine tom puškom usmrtio svog mlađeg brata u njihovoj porodičnoj kući u Mladenovcu.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenoj se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom Teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti.

Tužilaštvo je predložilo sudu da osumnjičenoj produži pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Postoji opravdana sumnja da je Vesna L. (56) lovačku pušku i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive, njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dve godine mlađeg, rođenog brata.

(Telegraf.rs)

Video: Meštani tuguju, roditelji bili na poslu u času tragedije: "Dobra deca, nikad nisu pravili nered":

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA