Vreme čitanja: oko 1 min.

Oduzeto preko 750 kutija čaja za mršavljenje: Žena robu švercovala u autobusu koji se vraćao iz Turske

Vreme čitanja: oko 1 min.

U prtljažniku autobusa koji se vraćao iz Turske otkriveno 202 kutije čaja koje žena nije prijavila

  • 1
Granični prelaz Gradina, carina Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

U prethodnih nekoliko dana na graničnim prelazima oduzeto je preko 750 kutija čaja za mršavljenje i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini, saopštila je danas Uprava carina.

Kako se navodi u saopštenju, niz pokušaja krijumčarenja čaja za mršavljenje počeo je 11. avgusta kada je kod 58-godišnje putnice, u prtljažniku autobusa koji se vraćao iz Turske, otkriveno 202 kutije čaja koje ona nije prijavila.

Na graničnom prelazu Gradina 14. avgusta u kamionu koji je, takođe dolazio iz Turske, otkrivena je tona neprijavljene robe, a među farmerkama, duksevima, trenerkama, majicama i dresovima za koje se sumnja da su kopija poznatih robnih marki, otkriveno je i 500 kutija turskog čaja za mršavljenje ''Trex tea''.

Dan kasnije, navodi Uprava carina, takođe na graničnom prelazu Gradina, u autobusu koji saobraća na redovnoj liniji Turska - BiH, pronađeno je 50 kutija čaja za mršavljenje ''Trex Tea'' i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini ''Sipraktin'', vrednih preko 150.000 dinara, za koje se kao vlasnik prijavio jedan od vozača.

Uprava carina ističe da je svesna da je leto doba godine kada mnogi požele da promene nešto u svom izgledu, ali upozorava da ne treba zaboraviti da korišćenje bilo kakvih neispitanih preparata može predstavljati potencijalni rizik po zdravlje.

Pritom, dodaje se, u ličnom prtljagu može biti samo roba u količinama za ličnu upotrebu, a nikako ona koja je očigledno namenjena daljoj preprodaji.

(Telegraf.rs)

Video: Na granici s Crnom Gorom zaplenjeno 541 kg marihuane: 500 paketa droge prenosio u cisterni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorča Vr

    16. avgust 2023 | 18:05

    Ako ne podmažeš škripi pa budeš otktiven,to je greška.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA