≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oprali 350 miliona, kupovali vile i kola: Vođe grupe Miloje i Aleksandar u pritvoru, ostali dobili nanogicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pritvor određen zbog okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo

  • 3
Kriminalna grupa poreza prevara Foto: MUP RS

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije danas je doneo odluku o pritvoru osumnjičenima za pranje para u visini od 350 miliona dinara kojim je dvojicu rešenje kojim je odredio pritvor do 30 dana Aleksandru O. (44), kao i Miloju T. (36) koji su osumnjičeni da su vođe ove kriminalne grupe, zvanično je saopštio Viši sud u Beogradu.

Pritvor određen zbog okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Prema okrivljenima M.O., D.N. i J.B. odredio meru zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, kojom im je zabranjeno da bez odobrenja suda napuste stan u kojem borave. Usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svako ponaosob, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Prema okrivljenima M.O., J.B. i J.S. odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, pa im je zabranio prilaženje, sastajanje i komuniciranje sa svedocima. Ova mera određena je usled postojanja okolnosti koje ukazuju da bi okrivljene, svaka ponaosob, mogle ometati postupak uticanjem na svedoke.

Takođe, dodaje se da je u odnosu okrivljenog A.R. predlog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije za određivanje pritvora odbijen kao neosnovan, te je određeno da se imenovani ima odmah pustiti na slobodu.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, u roku od tri dana od prijema rešenja.

(Telegraf.rs)

Video: Upali mu u štek i našla robu vrednu 1.200.000: Uhapšen osumnjičen za krijumčarenje i pranje para

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA