≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbi pali zbog 2 tone kokaina: Zaplenjen na Atlantskom okeanu, jedan begunac iz Brazila

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova organizovana kriminalna grupa je u ovom periodu organizovala transport opojne droge kokain iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Republike Srbije radi dalje prodaje

  • 2
Policija, policijski automobil, svetla, rotacija Foto: Shutterstock

Zajedničkom akcijom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, policijske uprave za Grad Beograd MUP Republike Srbije, BIA, a u koordinciji sa Europolom i nadležnim policijskim organima više država, u internacionalnim vodama na Atlantskom okeanu u jedrilici "Oceania dos", dužine 22 metra, danas je zaplenjeno oko dve tone kokaina, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Opojna droga kokain bila je upakovana u više obeleženih pojedinačnih paketa, koji su se nalazili u sportskim torbama. Jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin.

Njih je organizovao, sada lišen slobode S. K. (koji je pobegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova poternica). Pored njega, uhapšeni su pripadnici ove organizovane kriminalne i to: N, S. N. S. i B. K.

Naime, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od marta 2022. do danas 2023. godine izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 246 KZ stav 5 u vezi stava 1.

Ova organizovana kriminalna grupa je u ovom periodu organizovala transport opojne droge kokain iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Republike Srbije radi dalje prodaje, na taj način što su obezbeđivali jedrilice, kontaktirali sa prodavcima opojne droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje opojne droge i angažovali posadu (to su bili Čeh i Ukrajinac).

Osumnjičenim S.K., N.S., N.S. i S. K. koji su lišeni slobode na teritorije Beograda i Novog Sada određeno je policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

(Telegraf.rs)

Video: Policija zaplenila skoro 3 tone kokaina skrivene među bananama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Петар

    24. avgust 2023 | 21:19

    Како ви знате да су Срби? Можда су се на попису изјаснили као Југословени, Хрвати, Мађари. Чим су криминалци одмах пишете Срби, кад су научници онда су "наши држављани".

  • DDF

    24. avgust 2023 | 21:49

    Gde da se brukaju sa 100-200-300 kg,sada se"valja"2-3 i vise tone...🤭🤭🤭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA