≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisan Protokol o saradnji u sprovođenju projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“

Vreme čitanja: oko 1 min.

Protokol su potpisali ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka prosvete profesor dr Slavica Đukić Dejanović i šef Misije OEBS-a u Republici Srbiji Jan Bratu

  • 0
MUP Saopstenje Protoko Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo Foto: MUP RS

Protokol o saradnji u sprovođenju projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, koji će se u školskoj 2023/24 realizovati u svim osnovnim školama u Republici Srbiji u cilju podizanja svesti kod dece o posledicama i štetnosti nasilnog ponašanja, ali i učenja najmlađih kako da budu bezbedni, potpisan je danas u Beogradu.

Protokol su potpisali ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka prosvete profesor dr Slavica Đukić Dejanović i šef Misije OEBS-a

u Republici Srbiji Jan Bratu.

Po potpisivanju protokola ministarka Đukić Dejanović objasnila je da će se projekat realizovati u svim odeljenjima, svih osnovnih škola u Srbiji kroz

informativno – edukativne radionice.

„Radionice će odlikovati timski rad policijskih službenika, predstavnika škola i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, uz korišćenje edukativnog materijala, prikazivanje spotova i predstava, obeležavanja značajnih datuma…“, precizirala je Đukić Dejanović.

Istakla je da je cilj projekta podizanje nivoa svesti kod učenika osnovnih škola o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom svetu, prepoznavanje različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanje strategije za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikta, razvijanje saosećanja, ali i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Šef Misije OEBS-a u Republici Srbiji Jan Bratu ukazao je da će projekat za učenike starijih razreda prvenstveno biti usmeren na prevenciju vršnjačkog i digitalnog nasilja, dok će se za učenike nižih razreda bazirati na interaktivnim predstavama, učenju o bezbednosti kroz bojanke, nastavni materijal i radionice.

„Misija OEBS-a, kroz partnerstvo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete i drugim državnim institucijama, aktivno radi na

poboljšanju bezbednosti dece i prevenciji maloletničke delikvencije“, rekao je Bratu i izrazio nadu da će se u skorijoj budućnosti broj ovakvih inicijativa usmerenih na prevenciju povećati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA