Vreme čitanja: oko 7 min.

"Znali ste ga bolje nego ja koja sam mu supruga": Zdravka Radojevića u smrt odveli kum i najbolji prijatelj

Vreme čitanja: oko 7 min.

Nevenčana supruga ubijenog Zdravka Radojevića Marijana Krstović svedočila je na suđenju Veljku Belivuku i njegovom kriminalnom klanu, koji je optužen za likvidaciju navijača Crvene zvezde

  • 2
Specijalni sud, Belivuk i Miljković i Zdravko Radojević Foto: Marko Jovanović, TV Pink, MUP

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovom kriminalnom klanu nastavljeno je posle tačno dva meseca. Suđenje je prešlo u fazu saslušanja svedoka, a na jučerašnjem ročištu govorilo se o ubijenom Zdravku Radojeviću i njegovom najboljem prijatelju optuženom Nemanji Lakićeviću koji je optužen da ga je namamio u smrt.

Nemanja Lakićević je, kako je navedeno u optužnici, iskoristio poznanstvo i poverenje navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića i, po nalogu Belivuka i Miljkovića, rekao Radojeviću da dođe do parkinga u blizini Javnog preduzeća "Lasta".

Radojeviću je rečeno da na mesto sastanka dođe bez mobilnog telefona, a sumnja se da ga je upravo Lakićević "pasatom" odvezao na mesto sastanka, gde ih je čekao automobil marke "reno".

Osim Nemanje Lakićevića, u Radojevićevoj otmici likvidaciji učestvovao je i njegov kum Miloš Budimir, za kog je Radojevićeva nevenčana supruga Marijana Krstović istakla da mu je "Radojević verovao više nego svojoj porodici".

Svedočenje Radojevićeve supruge

- Poslednji put sam supruga videla 10. novembra 2020. godine u 8.45 sati. Otišao je da se nađe sa izvesnim Nemanjom Lakićevićem. Rekao je da će brzo da se vrati i posle toga ga više nisam videla - rekla je Krstović.

Tog 10. novembra je, kaže, rekao da ga probudi u 7.30, ali se uspavala u 8.15 sati i probudila Radojevića.

- Kada je izašao, na punjaču je zvonio njegov telefon, zvao je Nemanja Lakićević. Javila sam se svesno da kažem da je izašao i da kasni. On je ćutao, a onda se ponašao kao da je slučajno pozvao. Ja sam rekla da je izašao, a on je rekao: "Evo, vidim ludaka". Čovek se nije vratio kući, zvala sam Nemanju uveče, nije se javio. Javio se oko jedan, otišla sam oko 16 sati u Krnjaču da se nađem sa njim, rekao je da ne zna gde je Zdravko. U međuvremenu je bila pucnjava na kuću braće Budimir. Od ove ekipe znam braću Budimir, Nemanju Lakićevića i iz viđenja Nemanju Đurića - dodala je.

Istakla je da joj je Lakićević rekao da je Radojević pucao na kuću braće Budimir, a da joj je naknadno rekao da napusti stan i baci svoj telefon.

- Ostala sam da spavam na Mirijevu, bacila sam telefon, kao što mi je rekao. Poslala sam mu poruku da pitam šta se dešava, on mi je u 2.30 noću odgovorio da je sve okej i da se čujemo sutra. Zvao me je sutradan i rekao da ništa nije okej i da će da dođe. Kad je došao, rekao je da Zdravko piše na "Skaju" i da je rekao da se vrate svi automobili. Rekla sam da Zdravko pošalje glasovnu poruku, da to on nikad ne bi rekao. Nemanja je rekao da nije na mreži i bio je ljut što treba da vraća automobile, govorio je da on nije Zdravkov sluga - rekla je Krstović.

Ispričala je da je Radojević 2020. godine počeo da prima pretnje, a da je potom išaran mural njegovoj pokojnog brata.

- Znam da se tada našao sa Milošem Budimirom i bio je tu Nemanja Lakićević. Pred njegov nestanak je oko mesec dana dobijao pretnje. Tada je rekao da će da skloni automobile da neko od tih klinaca navijača ne bi zapalio. Rekao je da će da budu na pola sata od Beograda, da pogleda neko ukoliko hoće neko da kupi. Nije mi tačno rekao gde ih je sklonio, ali je rekao Nemanji Lakićeviću. Pitala sam da li veruje Nemanji, rekao je da mu veruje više nego sebi - dodala je svedok.

Ona je istakla da nije videla Lakićevićev telefon dok je kucao i da ne zna da li su joj prenete poruke koje su zaista poslate, kao ni da li je Lakićević slao ono što mu je rekla da pošalje.

Zdravko Radojević kriminal Belivuk Zdravko Radojević; Foto: Privatna arhiva

"Znala sam da je mrtav"

Kako je ispričala Radojevićeva supruga prilikom odgovaranja na pitanja branioca Nemanje Lakićevića Dalibora Katančevića, nakon što je njen suprug nestao, Lakićević joj je prenosio njegove poruke koje je navodno slao na kriptovanoj aplikaciji "Skaj".

- Kada je trebalo da se da "škoda", rekla sam Nemanji da ne verujem da je to Zdravko tražio. Zdravko je navodno poslao: "Maki je l' čitaš novine?" On mene nikad nije zvao Maki, sina iz prvog braka je zvao Maki, mene je zvao Ljubice. Zato sam rekla Nemanji da pita kako smo se mi međusobno zvali. On mene u životu nije zvao Maki. Tada sam shvatila da je mrtav - rekla je Krstović.

Objasnila je da nikada nije dobila odgovor kako se oni međusobno zovu, a da je to retko ko znao.

Krstović je rekla da je u startu verovala Lakićeviću, da ga je čak pitala da se ona sa detetom skloni negde sa njim, a da je naknadno shvatila da ju je Lakićević lagao. Dodala je da je Nemanja Lakićević u telefonu Zdravka Radojevića bio upisan "Ceca123" i da je ona znala da je to on kada je pozvao. Takođe je objasnila da je Lakićevićev nadimak bio Čipi, a da se na "Skaju" zvao Džeri, kao i da joj je to rekao Igor Arizanović Pile, vlasnik autoplaca sa kojim je Radojević sarađivao.

- Dok se nisam čula sa Igorom Arizanovićem, samo sam Nemanji Lakićeviću i verovala. Samo je on znao gde sam - rekla je Krstović.

Takođe je istakla da su je Lakićević i čovek koji joj je nepoznat, kada su ostavili Radojevićevu "škodu" pitali da li zna kako se zove parking i rekli joj da se zove "udovice".

Na pitanje okrivljenog Marka Miljkovića da li je tačno da je sestri Nemanje Lakićevića poslala poruku da se kune u sina Aleksandra da neće biti živa, dok Lakićević sedi nevin u zatvoru, Krstović je odgovorila potvrdno.

- Moram da dopunim svoj iskaz. Svi su pokušavali da mi ispričaju neku priču, a ja nisam verovala nikom, čak ni svojim roditeljima. Posle sam razmišljala o tome da Nemanja nije kriv, jer da je kriv, ne bi zvao sa svog telefona. Sada ne mogu da tvrdim da je moj suprug taj dan otišao automobilom s njim. Ne mogu da tvrdim da je kriv, ne mogu ni da nije. Ne mogu da upirem prstom u njega - rekla je supruga Zdravka Radojevića.

Tokom iznošenja primedbi na iskaze svedoka, okrivljeni Miloš Budimir istakao je da je znao da Radojević svoju surpugu zove Ljubice.

- Ja sam znao da nju Zdravko zove Ljubice. Da smo mi slali te poruke, ja nikada ne bih napisao Maki, već Ljubice. Nikad ne bih napravio takvu grešku - dodao je.

Radojevićeva supruga je takođe, u obraćanju Milošu Budimiru, istakla da je Radojević više verovao svojim prijateljima i poveravao im se, nego svojim bližnjima. Dodala je i da je Budimir sa Radojevićem "pojeo više ručkova i više ga poznavao nego ona koja mu je bila supruga".

Miljković tvrdi da je Radojević živ

Dok je postavljao pitanja Radojevićevoj supruzi Miljković je tvrdio da je Zdravko Radojević i dalje živ.

- Vibor Končarević i Zdravko su bili najbliži. I dalje su - rekao je Miljković, a Radojevićeva supruga je samo uzdahnula i odmahnula glavom.

On je tokom izlaganja primedbi na iskaz svedoka ponovo istakao da se Radojević nalazi u bekstvu.

- Sve što je Zdravko Radojević radio bilo je nelegalno. Nije čudno da takav čovek ode negde i da se ne javi, pa da se nekada vrati - dodao je.

Namamili ga u kuću u Ritopeku

Pema navodima iz optužnice, okrivljeni Nemanja Lakićević je iskoristio prijateljstvo sa Radojevićem kao i to što je Radojević osećao da mu je bezbednost ugrožena i dao mu na korišćenje automobil "pasat". Sliku vozila je poslao Marku Miljkoviću kako bi praćenje Radojevićevog kretanja bilo lakše.

Kobnog 10. novembra, Miljković je namamio Radojevića tako što se lažno predstavio kao prodavac oružja. Radojević je prihvatio ponudu i na parkingu kod "Laste" se našao sa okrivljenim Nebojšom Jankovićem koji mu je rekao da će da ga odveze na mesto primopredaje oružja, a odvezao ga je u kuću u Ritopeku, dok su ga ostali članovi klana pratili svojim automobilima, u slučaju da nešto ne prođe po planu koji su napravili.

Radojevića su u kući u Ritopeku vezali i ispitivali kako bi iznudili informacije o drugim kriminalnim grupama koje su ih interesovale. Prinudili su ga da otključa svoj kriptovani telefon, a takođe je navedeno i da su mu dali da pištolj napuni municijom kako bi na njemu ostali njegovi otisci prstiju. Iz tog oružja pucano je na kuću okrivljenog Miloša Budimira, kako bi se verovalo da je Radojević pobegao nakon pucnjave.

U optužnici je navedeno i da je Nemanja Lakićević lažno obaveštavao Radojevićevu suprugu Marijanu Krstović kako bi klan preuzeo automobile koji su bili u njegovom vlasništvu.

Radojevića su odveli do skrivene prostorije, gde su ga lišili života jer je navodno bio pripadnik suparničke kriminalne grupe i pretio da će da ubije ženu i decu okrivljenog Miloša Budimira.

Kako je ispričao okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin, kada je Belivuk upitao "ko će da rešava Zdravka", Miloš Budimir je odgovorio da on ne može jer mu je to kum, te je Radojeviću presudio upravo Belivuk.

Nakon ubistva, Radojevićevo telo je samleveno u industrijskoj mašini za mlevenje mesa koja se nalazila u kući u Ritopeku, a ostaci su prosuti u Dunav.

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija ubistva šeste žrtve klana Belivuk: Zdravko Radojević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA