≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se MUP o policijskom obezbeđenju u slučaju inspektora Milenković i Mitić

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Napominjemo da dosadašnje analize, na osnovu navoda koje su iznosili Milenković i Mitić, nisu ukazivale na njihovu ugroženost", kažu u MUP-u

  • 4
Žandarmerija, duge ceve, obezbeđenje, Specijalni sud Foto: Milena Đorđević

Direkcija policije Ministarstva unutrašnjih poslova, na osnovu izjava i na insistiranje inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, donela je

odluku kojom im privremeno dodeljuje policijsko obezbeđenje Specijalne antiterorističke jedinice, do okončanja bezbednosne procene njihove ugroženosti.

Prethodno im je, takođe na osnovu njihovih navoda, dodeljeno policijsko obezbeđenje Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata koje su

Milenković i Mitić odbili.

Ističemo da je Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata usko specijalizovana i nosilac je policijskih poslova bezbednosne zaštite određenih ličnosti i objekata u Ministarstvu unutrašnjih poslova i između ostalih obezbeđuju ministra unutrašnjih poslova, predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, nosioce najviših pravosudnih funkcija i druge državne funkcionere, kao i da je uspešno realizovala obezbeđivanje mnogobrojnih stranih državnika, nosilaca najviših državnih funkcija tokom službenih poseta Republici Srbiji.

Napominjemo da dosadašnje analize, na osnovu navoda koje su iznosili Milenković i Mitić, nisu ukazivale na njihovu ugroženost.

Postupak bezbednosne procene će maksimalno profesionalno, u skladu sa zakonom, biti sproveden od strane nadležnih linija rada Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i svih bezbednosnih službi Republike Srbije.

Apelujemo na predstavnike pojedinih političkih stranaka i pojedince da iznošenjem neproverenih informacija ne vrše pritisak na pripadnike

Ministarstva unutrašnjih poslova koji odgovorno i u skladu sa zakonom obavljaju svoje dužnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    5. septembar 2023 | 22:10

    Ovi opozicionari pokušavaju da naprave žrtve od sebe, ali to svakako nisu...

  • Ana

    5. septembar 2023 | 22:12

    Ovakvo ponašanje opozicije opisala bih jednom reči - nezreli!

  • Đavolko

    5. septembar 2023 | 21:48

    Неће ни наћи доказе и чињенице о угрожености њихових живота,јер су то све измислили да би од себе направили жртве. А ако и постоји ,онда је то онда од стране нарко картела са којим је Миленковић сарађивао. Мада лично мислим да је ово све сценарио опозиције и њега самог.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA