≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Optužnica za inspektore koji su pretukli mladiće, pa im se obratili: "Imate sreće jer sečemo prste i noseve"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu svoj trojici okrivljenih se na teret stavljaju krivična dela krivična dela zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, a Milošu V. i krivično delo teška telesna povreda

  • 2
Aleksandar Vulin, interventna jedinica 92 Foto: MUP Srbije

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Milana I, Miloša K. i Miloša V. zbog sumnje da su 28. septembra 2022. godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i pribavili korist, kao i jer su tukli dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu.

Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu svoj trojici okrivljenih se na teret stavljaju krivična dela krivična dela Zloupotreba službenog položaja, Zlostavljanje i mučenje, a Milošu V. i krivično delo Teška telesna povreda.

Postoji opravdana sumnja da su Milan I, Miloš K. i Miloš V. 28. septembra 2022. godine oko 23 časa po prethodnom dogovoru izmedju Milana I. i oštećenog B.H, odvezli službenim vozilom IV odeljenja UKP PU za Grad Beograd i sastali se sa oštećenima B.H. i M.M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici, pa je B.H. predao Milanu I. tri nargile koje su od njega iznajmljivali.

Milan I. im je onda, kako se sumnja, zatražio da mu predaju 1.400 dinara za korišćenje nargila kao i 100 evra za navodno polomljenu nargilu, što su oni odbili, pa im je on, kršeći Zakon o policiji, pokazao službenu značku sa službenom legitimacijom, govoreći oštećenima da se on bavi mnogo ozbiljnim poslom i da se „ne zajebavaju sa njim“.

B.H. mu je nakon toga predao 13.000 dinara i sa drugim oštećenim krenuo da se udaljava prema svom vozilu.

Okrivljeni su, kršeći Zakon o policiji, tada zaustavili oštećene, uz povike „Policija, ruke na krov, dajte lične karte“!

Potom su ih legitimisali, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu.

Milan I. je, kako se sumnja, nakon toga zapretio oštećenima da će im, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200-300 grama marihuane, te da će zbog toga ići na „pet godinica“ u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje.

Takođe je, kako se sumnja, rekao oštećenima da imaju sreće jer oni inače seku prste i noseve…

Nakon toga, Milan I. je iz džepa trenerke M.M. izvadio i prisvojio za sebe 10.000 dinara, a potom je tražio od B.H. da mu preda svoj novčanik iz kojeg je on uzeo još 18.000 dinara.

Miloš V. je, kako se sumnja, tom prilikom, teško telesno povredio B.H. u vidu rascepa bubne opne sa leve strane, zadavši mu udarce rukama u glavu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    6. septembar 2023 | 16:02

    Auu, ovo je ponasanje klasicnih kriminalaca a ne inspektora. Razbojnistvo,zloupotreba sluzbenog polozaja, teska telesna povreda,nasilnicko ponasanje,pretnja,maltretiranje.. bez 15 godina ne smeju da prodju.

  • Aca

    6. septembar 2023 | 19:06

    Harvey Keitel - Bad Lieutenant

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA